22:58, sre, 21. Feb

Na dražbi prodali objekt na pohorski Trikotni jasi

Dražbe, ki so včeraj potekale v okviru stečajnega postopka Športnega centra Pohorje, so bile le delno uspešne. Po izklicni ceni 26.200 evrov je bil prodan večnamenski objekt na Trikotni jasi na Mariborskem Pohorju. Prodanih je bilo tudi več motornih sani, medtem ko kupca za areške žičnice ni bilo. Predvidoma v jeseni bodo ponovno na dražbi.

Vir: Google street view
Vir: Google street view

Žičniške naprave, zemljišča in pripadajoči objekti na Arehu tako tudi na peti javni dražbi niso bili prodani. Tokrat je bila izklicna cena določena pri 4,373 milijona evrov, medtem ko je bila izklicna cena na prvi dražbi v začetku lanskega leta 11,4 milijona evrov.

Očitno je cena še previsoka,” je dejal stečajni upravitelj Drago Dubrovski, ki tako računa, da bo to premoženje pred naslednjo zimo, predvidoma septembra letos, ponovno dal na dražbo po še nekoliko nižji izklicni ceni.

Areški del predstavlja obe vlečnici Partizanka, vlečnice Areška, Ruška, Orel, Žigart, Vali, Kekec ter obe vlečnici Cojzarica in šestsedežnica Pisker s pripadajočimi zemljišči, objekti in opremo za zasneževanje.

Petič je bil včeraj na dražbi, a neuspešno, tudi manjši del premoženja na Mariborskem Pohorju, in sicer nekaj manjših zemljiških parcel ter oprema za sistem zasneževanja akumulacijskega jezera Arena, za kar je bila izklicna cena tokrat postavljena na 219.900 evrov.

Hotel Areh; FOTO: mapio.net

Naprodaj so bili znova tudi solastniška deleža na zemljiščih med smučiščema Videc in Partizanka za 11.500 evrov, trafo postaja Glažuta za 26.281 evrov in hiška, sestavljena iz treh bivalnih kontejnerjev, za 4200 evrov. Tudi to premoženje danes ni bilo prodano.

Poleg objekta na Trikotni jasi s pripadajočo opremo, za katerega so se današnje dražbe udeležili trije dražitelji, a sta dva kasneje od dražbe odstopila, pa je stečajni upravitelj danes uspel prodati še pet motornih sani in eno prikolico za sani. Te je edinemu dražitelju za to premoženje prodal za skupno 7621 evrov. Stečajni upravitelj je glede današnjih dražb še povedal, da je bilo sicer pred dražbami več izkazanega interesa, kot pa je kasneje dejansko bilo dražiteljev.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *