03:24, ned, 28. Apr

Oddaja Na glas: Dodatek za nego otroka in osebna asistenca





V tokratni oddaji Na glas, s katero smo začeli novo sezono predvajanj oddaj Na glas na BK TV, smo z gostjami govorili o tem, kako se borijo za dodatek za nego otroka in urejeno osebno asistenco.

Velikokrat so namreč starši tisti, ki ne izvedo dovolj informacij o tem, kaj jim pripada pri negi oseb s potrebnimi oziroma dodatnimi potrebami. Stroški za terapije, kreme, dietno prehrano, razne pripomočke, brez katerih osebe s kroničnimi boleznimi, alergijami, posebnimi potrebami, ne morejo biti, se kopičijo in globoko sežejo v družinski proračun.

Izvedeli smo, da si svojci, velikokrat so to starši, dobesedno trgajo od ust, izbirajo, ali bodo kupili hrano ali zdravila, terapije ali kaj drugega, da bi svojim otrokom omogočili boljše pogoje za kakovostno življenje.

Sogovornice so nam povedale, kakšne so njihove težave, kje vidijo rešitve in kako do njih. Kaj bi se moralo narediti, da bi bil dodatek za nego otroka dostopen tistim, ki ga potrebujejo, kako bi bila lahko boljše urejena osebna asistenca. Odkrito, realno in z željo, da bi bile slišane in upoštevane so bile gostje oddaje: Špela Novak, predsednica Društva Atopijski dermatitis, Sanja Balaban in Metka Lešnik Rozman.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.