19:43, pon, 29. Apr

Na Gruškovju nov poskus nezakonitega vstopa v našo državo





Na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje so policisti v četrtek preprečili nov poskus nezakonitega vstopa v Slovenijo. V prikolici turškega tovornjaka so se med naloženimi paketi skrivali dva Afganistanca in Pakistanec, ki so se na ta način poskušali izmakniti mejni kontroli. Vsi trije so mladoletniki in so se bili primorani vrniti na Hrvaško.

 begunci, migranti, sentilj 5

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, je priklopno tovorno vozilo turških registrskih oznak, ki so ga ustavili ob vstopu s Hrvaške v Slovenijo v četrtek nekaj pred 3. uro zjutraj, vozil 37-letni državljan Turčije.

Policisti so pri pregledu priklopnega tovornega vozila z detektorjem srčnega utripa ugotovili, da obstaja verjetnost, da se v notranjosti vozila nahajajo ljudje. Zato so opravili temeljit pregled tovornega prostora, v katerem so med naloženimi paketi našli skrita dva državljana Afganistana in enega državljana Pakistana.

Policisti so jim zavrnili vstop in jih vrnili hrvaškim varnostnim organom. Na pristojno tožilstvo bodo podali tudi kazensko ovadbo.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.