00:38, pet, 29. Mar

Na Kopah ponovno državne smučarske tekme





Na včerajšnji novinarski konferenci SK Vuzenica so prisotni s ponosom predstavili vse podrobnosti državnega smučarskega tekmovanja, ki bo te dni potekalo na Kopah.

Vir: FB SK Vuzenica
Vir: FB SK Vuzenica

“V prihajajočem tednu se bodo zvrstile tekme za državno prvenstvo v superveleslalomu, veleslalomu in slalomu za kategorije U14 in U16,” je pojasnil tajnik SK Vuzenica Primož Haberman, ki je še dodal, da pričakujejo na tekmovanju skupaj okoli 140 udeležencev. Glavni trener SK Vuzenica Dejan Smonkar je poudaril, da so vsi zelo veseli, da lahko na domačem smučišču ponovno gostijo FIS tekme. “To me spominja na čase, ko sem tudi sam tekmoval na tej progi,” se je spomil Smonkar. Novinarske konference se je udeležil tudi predstavnik Smučarske zveze Slovenije Roman Šturm, ki je nad organizatorji in pripravo športnega dogodka navdušen. Poudaril je, da Slovenija potrebuje tovrstne “telovadnice na prostem,” kjer se lahko mladi športno udejstvujejo, hkrati pa je prepričan, da so pred nami zanimivi tekmovalni dnevi.

Vir: FB SK Vuzenica
Vir: FB SK Vuzenica, slika je simbolična.

SK Vuzenica je ponosen na svoje mlade tekmovalce. “V zadnjih letih se lahko pohvalimo s številnimi dobrimi rezultati, med katerimi je zagotovo prvo in tretje mesto Jake Bijola v veleslalomu ter tretje mesto Jureta Helbla v slalomu,” zaključi Smonkar. Kot smo izvedeli od podmladka SK Vuzenica, imajo jasno začrtane cilje tudi za v prihodnje, zato smo prepričani, da jim uspeh ne uide.

Vir: FB SK Vuzenica
Vir: FB SK Vuzenica, slika je simbolična.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.