Na Koroškem včeraj odkrite okužbe s koronavirusom povezane med sabo

Na Koroškem so včeraj potrdili devet primerov okužb z novim koronavirusom, kar je največ v enem dnevu doslej. Od tega so potrdili pet primerov na območju Raven na Koroškem in štiri v Dravogradu. Vsi primeri so povezani.

Na Koroškem od 8. maja sedem tednov niso potrdili nobene okužbe z novim koronavirusom. Potem pa so minulo soboto najprej potrdili en primer in nato še tri v nedeljo pri občanih Raven na Koroškem. Tam so nato še en primer potrdili v torek in še pet v sredo. Skupno je tako po podatki spletne strani covid-19 sledilnik na Ravnah deset aktivnih primerov.

VIR: pixabay.com

Vsi primeri na območju Raven so povezani, okužba pa izvira iz tujine, je za STA povedal župan Občine Ravne na Koroškem Tomaž Rožen. Okuženi so v karanteni, posebnih ukrepov v ustanovah ali podjetjih na območju te občine pa zaradi tega doslej niso uvajali. Pomoč okuženim na območju Raven že nudi občinska civilna zaščita, je še povedal Rožen.

V zvezi s potrjenimi primeri na Koroškem v teh dneh so na ravenski enoti NIJZ predlagali 24 karanten, sicer pa epidemiološko poizvedovanje poteka. “Glede na opredelitev tesno rizičnih kontaktov predlagamo karantene, pri ostalih svetujemo samoopazovanje in samoizolacijo ter odgovorno ravnanje glede preprečevanja prenosa,” so še navedli na enoti NIJZ.
vir: STA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

5 KOMENTARJEV
Zzvncy     14.04.2021 ob 18:52

Hvtago - canada vardenafil online pharmacy Buubnx figjgu.
 
Wuxwuw     11.04.2021 ob 8:24

Diisyz - argumentative essay about online shopping Uxkfje hbzoak.
 
Mmelyp     29.03.2021 ob 8:30

Cjquih - over the counter viagra in canada Bxfpvj gxcoaj.
 
Pbhier     24.03.2021 ob 16:05

Maauzb - tadalafil effets secondaires Oylsub fneqix.
 
Fhbsrk     17.03.2021 ob 21:55

canadian online pharmacy tadalafil - tadalafil 10mg brand name tadalafil cheap tadalafil http://tadalafiltbs.com/.