16:48, ned, 19. Maj

Na letovanju v Poreču tudi Lekarne Maribor





V Lekarnah Maribor in hčerinski družbi Farmadent so v letošnji projekt Zdravje v vsak dom vključili humanitarno noto. Zvezi prijateljev mladine Maribor so donirali sredstva, s katerimi so 11-tim otrokom omogočili polno letovanje v Poreču. Tam so jih obiskali in jim podarili napihljive žoge. Si predstavljate veselje 300-tih otrok?

11825861_418771831650575_2075456398300439344_n

Tako se so otroci 5. izmene na letovanju v Poreču zabavali z žogami, darilu pomembnega obiska. Pripravili so si kar načrt aktivnosti. „Zabavali se bomo v vodi. V šoli ali pa doma, ko se bom igrala s kako prijateljico ali prijateljem,” so začeli hitro razlagati otroci.

vlcsnap-2015-08-12-16h28m04s982

V Lekarnah Maribor so letos posebej izpostavili humanitarnost. Omogočili so brezplačno letovanje 11 – im otrokom. Direktor Albin Turk je poudaril, da tako sledijo poslanstvu srbi za ljudi. Otroci pa so še poseben del tega. „To je en majhen delček, ki ga lahko damo. Kakorkoli, so poslanstvo Mariborskih lekarn zdrav človek, zdravi ljudje, zdravi otroci. Imeti zdrave ljudi v svoji okolici in v svojem mestu. To je pravo,” je dejal Turk. Ob tem se je spomnil obdobja, ko je tudi sam letoval z ZPM- om, ter tako nagovoril druge, naj v prihodnje podprejo tovrstne aktivnosti. „Zdaj, ko to vidim kako se vse skupaj dogaja, se kako sem pred 30 – imi leti, kot pedagoški vodja bil zraven, vidim, da je še ogromno odprtih možnosti. Ne le za Lekarne Maribor, temveč tudi za druga podjetja in druge, ki bi lahko sodelovali in omogočili še lepše letovanje otrokom,” dodaja Turk.

Humanitarne geste so v Zvezi iskreno veseli. Sekretar Božo Raušl je poudaril, da se resnično zavedajo kaj takšna donacija pomeni tem otrokom. „Zelo pozitiven pogled imamo na to, ker si zmeraj za otroke obetamo, da bo nekaj dobrohotnih podjetnikov doniralo sredstva, s katerimi bomo omogočili vsem enake možnosti,” je pojasnil Raušl.
Podrobnosti v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.