15:30, ned, 19. Maj

Na Maribor Open skoraj 200 tenisačev





Na Železničarskem teniškem klubu (ŽTK) Maribor letos že 14-ič gostijo mednarodni mladinski turnir iz serije ITF. Ker so ostali brez generalnega sponzorja, so turnir preimenovali v MARIBOR OPEN 2015. Predsednik ŽTK Drago Završnik je na današnji novinarski konferenci pojasnil, da tako močnega turnirja, kot je letošnji, v Sloveniji doslej še ni bilo.
maribor_open
Na turnir se je prijavilo skoraj 200 igralcev in igralk iz 29-ih držav Sveta. Večina jih prihaja iz južne in srednje Evrope, na presenečenje organizatorjev pa letos gostijo celo igralce iz Japonske in Avstralije. Precej pa je tudi domačih igralcev. V glavnem turnirju bo med 64-imi nastopilo 15 Slovencev, med 48 igralkami pa 12 Slovenk. Saška Klaneček, po oceni Završnika ena najboljših igralk na turnirju, je povedala, da se je na tokratni Maribor Open zelo intenzivno pripravljala (vsak dan 5 ali 6 ur): “zelo sem trenirala, tako da so pričakovanja precej visoka. Cilj je vedno zmaga, ampak bom šla tekmo po tekmo. Res je, da je veliko odvisno tudi od dnevne forme.

Po dobljenem 1. kolu, sta danes pred novinarje sedla tudi Jure Frank in Tino Kovačič. Prvi pravi, da je v dobri formi, “ampak grem v petek na še en turnir, tako da bi zmago tukaj težko pričakoval.” Tino pa je priznal, da je z zmago presenetil samega sebe in da bo, še posebej ob dejstvu, da igra na domačem terenu, dal vse od sebe.

Završnik je današnjo konferenco sklenil z besedami, da je že “čas, da dobimo spet kakšnega slovenskega, če ne celo mariborskega zmagovalca ali zmagovalko.” 1. nosilka je Nika Kozar, 1. nosilec Sven Lah. Tekme si lahko ogledate vsak dan od 10h dalje na igriščih v Športnem parku Tabor, finale pa bo na vrsti to nedeljo, 30. avgusta od 10h naprej.
Podrobnosti jutri ob 18.30 v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.