16:28, pet, 3. Maj

Na Mariborskem Pohorju bo posekanih 420 dreves: Pobuda je, da se posadi 1200 novih





Pred dnevi smo poročali, da so iz Marproma obvestili, da so na Mariborskem Pohorju na območju Špelcinega loga, med kočo Luka in Trikotno jaso, pričeli s sečnjo in spravilom drevja.

“Dela bodo izvedena na podlagi odločbe Zavoda za gozdove Slovenije, OE Maribor številka: 3408-12-2233- K075/21, ki je bila izdana dne 29.9.2021. V odločbi in na terenu je za posek označenih 420 dreves,” so zapisali in dopisali, da naj bi se dela zaključila 23.11.

Josip Rotar – Lista kolesarjev in pešcev, je danes preko Zdenke Križanič, na seji mestnega sveta podal pobudo o zasaditvi novih dreves: “Kdo je dal dovoljenje za posekanje 420 dreves na Mariborskem Pohorju? S tem smo pokazali, da nimamo osnovnega občutka za okolje, naravo in kaj bi naj sploh pomenil razvoj v času klimatskim sprememb.”

“Uničili smo drevesa, ki proizvajajo kisik,” je v nadaljevanju dejala Zdenka. Njegova pobuda je, da bi zasadili nova drevesa: “Z novimi drevesi ne moremo nadomestiti dreves, ki so rasla 30 let, mi pa potrebujemo ukrepanja takoj, naj se na različnih lokacijah posadi trikrat toliko dreves, se pravi 1200 dreves.”

Saša Arsenovič, mariborski župan, je ob tem dejal, da se strinja, da je potrebno drevesa nadomestiti čimprej ali takoj. Pa vi? Kako komentirate to potezo?

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.