22:48, čet, 28. Mar

Na Mariborskem Pohorju danes štirje Slovenci na 2. tekmi SP v spustu gorskih kolesarjev





Čeprav v Mariboru včeraj ni deževalo, je proga za SP v spustu vse zahtevnejša, so dejali najboljši gorski kolesarji. Med njimi so tudi slovenski tekmovalci: Monika Hrastnik, Špela Horvat, Jure Žabjek in Luka Berginc, ki so se uvrstili na današnjo tekmo. Ta se bo začela ob 12.30 za ženske, uro kasneje pa še za moške.

“Proga se suši in to pomeni, da so razmere še bolj spolzke kot včeraj,” je v soboto dejala Monika Hrastnik, ki si je privozila sedmi najboljši čas proge in bo danes startala kot peta. Kvalifikacije v kategoriji elite ženske je prepričljivo dobila v petek drugouvrščena Francozinja Myriam Nicole, slabe štiri sekunde je zaostala lanska mariborska zmagovalka Tahnee Seagrawe, tretja je bila Eleonora Farina.

Monika Hrastnik, prihod v cilj, Mariborsko Pohorje. Foto: Marko Pigac

V ženski konkurenci bomo na današnji tekmi videli dva slovenska nastopa. Poleg Monike Hrastnik še Špelo Horvat, ki je včerajšnje kvalifikacije končala na 10. mestu.

Jure Žabjek je v konkurenci elite moški zasedel 15. mesto in za najhitrejšim, lanskim mariborskim zmagovalcem Loicom Brunijem zaostal malce več kot šest sekund. Thibault Daprela, ki je v pretek stopil na najvišjo stopničko, je na kvalifikacijah dosegel drugi najboljši čas, za Brunijem je zaostal dobro sekundo. Še eno popolno francosko prevlado je preprečil Trox Brosnan, ki je zasedel tretje mesto.

Še eno priložnost za uvrstitev kariere bo imel danes še en Slovenec. Luka Berginc je namreč na sobotnih kvalifikacijah dosegel 37. čas, tako da ga bomo videli na današnji tekmi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.