18:31, sre, 24. Apr

Na Mariborskem Pohorju slovenski gorski kolesarji dosegli 5. in 15. mesto





Današnjo prvo tekmo za svetovni pokal v spustu na Mariborskem Pohorju so zaznamovali drugačni pogoji kot včerajšnje kvalifikacije. Potem ko je dopoldan nehalo deževati, se je proga začela sušiti, v takšnih razmerah pa je, ker postaja hitrejša, še zahtevnejša kot običajno.

Monika Hrastnik, prihod v cilj, Mariborsko Pohorje. Foto: Marko Pigac

V konkurenci elite ženske je z njo najhitreje opravila Francozinja Marine Cabirou, z drugim časom je v cilj pripeljala Myriam Nicole, tretja je bila Hannah Tracey, vodilna po včerajšnjih kvalifikacijah. Domačinka Monika Hrastnik je štartala suvereno, nekaj težav ji je povzročal vstop v gozdni del proge, a je hitro spustila zavore in pridobivala na hitrosti, prvi del proge pa odpeljala brez večje napake. V najbolj atraktivnem delu Rox’n&Roll je bila nekoliko zadržana, po manjšem padcu v spodnjem delu, ob katerem pa ni izgubila veliko časa, je v cilj pripeljala kot tretja in zasedla končno peto mesto. Njen uspeh je dopolnilo deseto mesto še ene Slovenke Špele Horvat.

V konkurenci elite moški je prepričljivo slavil Loris Vergier, ki je že začel odlično, nato pa tempo samo še stopnjeval. Najhitreje med vsemi je odpeljal najzahtevnejši Rox’n’Roll del, nepremagljiv pa je bil tudi spodaj in zasluženo zmagal. Drugo mesto si je privozil Remi Thirion, ki je brezkompromisno prevozil celotno progo, dominanco Francozov v disciplini spust pa je potrdil lanski zmagovalec med mladinci v Mariboru Thibault Daprela, ki je boj za zmago izgubil že v prvem ovinku in na koncu zasedel tretje mesto. Reece Wilson, ki je prepričljivo dobil včerajšnje kvalifikacije, se je še pred začetkom tekme poškodoval in ni nastopil.

Francoska dominanca pod Pohorjem. Foto: Marko Pigac

Odlično se je s pogoji na Worldcup progi spopadel tudi Slovenec Jure Žabjek, ki je dokazal, da je proga v spodnjem delu vse hitrejša, izkoristil pa je tudi prednost domačega terena, saj je v Bike Parku Pohorje teden dni pred odhodom na svetovno prvenstvo v Leogangu treniral vsak dan. Na koncu je usvojil odlično 15. mesto. Za njim je zaostal tudi vodilni v svetovnem pokalu in lanski zmagovalec v Mariboru Loic Bruni. Slovenske odlične uvrstitve je zaokrožil Luka Berginc na 40. mestu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.