21:15, čet, 28. Mar

Na Mariborskem Pohorju v teku še poletna sezona, a tudi že priprave na zimsko





Medtem ko se na Mariborskem Pohorju nadaljuje poletna sezona, bo na blagajnah pri spodnji postaji Pohorske vzpenjače 31. avgusta in 1. septembra potekala vikend akcija predprodaje novih sezonskih smučarskih vozovnic. Smučarjem bodo v omenjenem vikendu na voljo vse sezonske vozovnice za Mariborsko Pohorje – prvič pred prihodnjo zimo tudi vozovnice Pohorka.

FOTO: Visit Pohorje
FOTO: Visit Pohorje

Kot so sporočili iz Marproma bo sezonska smučarska vozovnica za odrasle samo 31. 8. in 1. 9. stala 410 evrov (v redni prodaji 500), cena Pohorke za odrasle pa bo sprva 270 evrov (v redni prodaji 370). Vozovnica Pohorka bo v zimski sezoni 2019/2020 veljala od ponedeljka do petka v času dnevne smuke in tudi nočne, tako da z njo ne bo mogoče smučati le med vikendi in prazniki ter šolskimi počitnicami. Glede na veljavnost je Pohorka v prejšnji zimi imetnikom zagotovila skupno 66 smučarskih dni.

Na Pohorju so v sklopu priprav na prihodnjo zimo poleti že opravili različna vzdrževalna dela, prav tako pa v glavnem dokončali lani začeto posodobitev sistema zasneževanja. V sklopu tega projekta so postavili še štiri stebre s snežnimi topovi nad Trikotno jaso, tako da je sedaj nov avtomatiziran sistem zasneževanja nameščen od ciljne arene Snežnega stadiona skoraj do koče Luka. Poleg tega so tudi avtomatizirali črpališče na Trikotni jasi in pri tamkajšnjem vodnem zajetju namestili hladilni stolp. V njem se voda iz zajetja ohladi na 3 ali 2 stopinji Celzija, takšna temperatura vode pa nato omogoča zasneževanje s topovi tudi v mejnih vremenskih razmerah.

Ob tem pa so iz Marproma še sporočila, da je otvoritev nove zimske sezone predvidena najpozneje sredi decembra. “Do takrat bodo opravili še preostala potrebna dela na smučarskih terenih, žičniških napravah, snežnih topovih in drugi opremi. Ob tem pripravljajo še eno novost v spodnjem delu proge Pisker na Arehu, o čemer bo več znanega pred začetkom zimske sezone,” so sporočili.

Po prihajajoči vikend akciji predprodaje sezonskih smučarskih vozovnic za Mariborsko Pohorje se bodo njihove cene z 2. septembrom nekoliko zvišale, ponovno pa se bodo zatem dvignile s 1. novembrom. Od takrat bo namreč potekala redna prodaja smučarskih vozovnic za zimsko sezono 2019/2020.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.