00:17, tor, 14. Maj

Na mariborskih mestnih avtobusih odslej WiFi





Mariborski mestni prevoznik Marprom je z današnjim dnem potnikom na vseh njihovih avtobusih omogočil, da lahko brezplačno dostopajo do brezžičnega interneta. Uporabniki morajo na svoji napravi poiskati omrežje z imenom Marprom WiFi ter se nanj povezati. Hitrost prenosa podatkov je 30/4 megabajte, kar zadostuje tudi zahtevnejšim uporabnikom.

telefon

Prvi mož Marproma Bernard Majhenič je povedal, da so za brezžično povezavo namenili 10.000 evrov, od tega je polovico prispevala mestna občina. Po uresničitvi dolgo časa obljubljene novosti upa, da jim bo to morda v prihodnosti prineslo še kakšnega potnika več.
avtobus fištravec

Sicer pa so v Marpromu danes predstavili še eno novost, saj so dosedanji avtobus na liniji številka 8, ki vozi od Gregorčičeve ulice do Term Fontana in je bolj znan pod imenom Pikapolonica, zamenjali z okolju prijaznim mini avtobusom, ki za pogonsko gorivo uporablja stisnjen zemeljski plin. Še en takšen avtobus bo povezoval Ribniško selo z mariborsko bolnišnico.
avtobus

Kot je pojasnil Majhenič, gre za nizkopodna avtobusa z vgrajeno pomično klančino za prevoz invalidskega vozička, za potnike pa je na razpolago 16 sedežev in sedem stojišč. “Kupili smo sicer rabljena avtobusa v Nemčiji. Nova Pikapolonica ima okoli 30.000 prevoženih kilometrov, a za nas je vozilo praktično novo, saj bo zamenjalo prejšnje s 600.000 prevoženimi kilometri,” je dejal prvi mož Marproma.

Mariborski mestni prevoznik je letos iz lastnih sredstev nabavil že šest vozil na stisnjen zemeljski plin, Mestna občina Maribor pa še povsem novih dodatnih pet, ki jih bodo dobili novembra. Ob tem za naslednja tri leta še vedno načrtujejo postopni najem 39 električnih vozil, s tem pa bi bil njihov vozni park v celoti prijazen okolju.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.