14:02, sob, 20. Apr

Na Mariborsko Pohorje prihajajo “Male lisičke”





Konec januarja se bo na Mariborskem Pohorju odvila mednarodna tekma smučarskega pomladka Little Fox Race of Future Champions.

Foto: facebook Litlle Fox Race
Foto: facebook Litlle Fox Race

ASK Branik bo med 26. in 29. januarjem na Mariborskem Pohorju priredil veliko mednarodno tekmovanje LITTLE FOX RACE za smučarke in smučarje mlajših kategorij (U8, U10, U12, U14 in U16).

Od 26. do 29. januarja 2017 bodo na treh pohorskih progah tekmovali mladi lisjaki in lisi(č)ke. Tisti, ki si danes jemljejo vzor po že znanih “asicah in asih” belih strmin, kot so Tina Maze, Ilka Štuhec, Boštjan Kline, Klemen Kosi in nenazadnje tudi Filip Flisar, čeprav tekmuje v popolnoma drugačni kategoriji. Hkrati so to tisti, ki jih bodo morda nekoč nadomestili.

Pričakujejo okoli 400 tekmovalcev
Tekmovali bodo smučarji iz petih evropskih držav in vseh držav nekdanje Jugoslavije, stari do 16 let (na podlagi tega jih bodo razdelili v pet kategorij, od U8 do U16). Poleg samega tekmovanja, ki bo pripravljeno po standardih in pravilih Mednarodne smučarske zveze (FIS), pa bo program “Male lisice” namenjen tudi zabavi ob športu. Ena od že sedaj znanih atrakcij bo štafetna tekma v soboto zvečer. Ena od že napovedanih zanimivosti pa tudi t.i. POK dirka oz. tekmovanje s pležuhi, ki se je bodo udeležile znane maskote – od košarkarskega Lipka do bančnega DinDin-a.

Uradno, bodo tekmovanje otvorili s smuko z baklami.

Prijavnina za sobotno individualno tekmo znaša 25 EUR. Ob ob startnini vključuje še medaljo, pulover s kapuco, osebni video nastopa in brezplačno udeležbo na zabavi s testeninami. Kot napovedujejo organizatorji pa bo startnina za nedeljsko ekipno tekmo 30 EUR, za drugo ekipo istega kluba 20 EUR, za vse nadaljnje pa 10 EUR za ekipo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.