23:17, ned, 28. Apr

Na Medicinski fakulteti podelili diplome





V prostorih nove Medicinske fakultete Univerze v Mariboru so devetič podelili diplome, tokrat 38 diplomantkam in diplomantom Medicinske fakultete Univerze v Mariboru, od katerih nekateri že opravljajo program pripravništva. Na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru je od leta 2010 diplomiralo 248 doktoric in doktorjev medicine, številni so že specializanti, še vedno pa mnogi med njimi čakajo na svojo priložnost. »Pred naše diplomante so postavljeni številni izzivi, pričakujem pa, da se bodo radi vračali na svojo fakulteto, zlasti kot raziskovalci in podiplomski študentje. Vrhunska tehnologija, ki jo ponujamo, je namenjena tudi njihovemu nadaljnjemu izobraževanju,« je poudaril dekan Medicinske fakultete Univerze v Mariboru, akad. prof. dr. Ivan Krajnc.

medicinska fakulteta

Na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru ta hip študira okrog 600 študentov na dodiplomski ravni v enovitem magistrskem študijskem programu »Splošna medicina« in okrog 47 na podiplomskem doktorskem študijskem programu Biomedicinska tehnologija. Podiplomski študij je doslej uspešno, z zagovorom doktorske disertacije, zaključilo 40 doktorjev znanosti. Več kot 170 študentov fakultete je del študijskega programa (semester ali dva) opravilo v tujini, več kot 70 tujih študentov pa je bilo na študiju na mariborski fakulteti.

Prav v teh dneh se bo na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru (od 23. junija do 5. julija) odvijal Erasmus intenzivni tečaj s področja simulacij v medicini: »Seminar bo vključeval delo tako na enostavnih simulatorjih kot kompleksnejših, na katerih bodo slušatelji vadili posege s področja interventne kardiologije, endoskopije, tudi laparoskopske posege. Intenzivnega programa se bodo udeležili študentje in predavatelji iz Hrvaške, Poljske, Madžarske in Švedske, med njimi pa bodo tudi študentje in predavatelji z domače fakultete,« je o projektu povedal dekan Medicinske fakultete Univerze v Mariboru, akad. prof. dr. Ivan Krajnc. Pri tem je poudaril velik pomen vrhunske simulacijske opreme, ki v tujini pomeni standard v medicinskem izobraževanju, enako pa tudi na mariborski medicinski fakulteti. »Prizadevamo si, da bi tovrstno usposabljanje morali po zgledih iz tujine omogočiti tudi vsem slovenskim specializantom, saj bi to pomembno izboljšalo kakovost specialističnega izobraževanja,« je prepričan akad. prof. dr. Ivan Krajnc.

Več o seminarju najdete na tej povezavi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.