08:10, pet, 29. Mar

Na Muti že odvzeti vzorci vode za zadnjo mikrobiološko analizo vodovoda med dvema državama





Včeraj so bili opravljeni odvzemi vode za zadnjo mikrobiološko analizo, ki jo bo opravil specializiran laboratorij iz Gradca, geometri so označili celotno vodovarstveno območje, je zapisal župan Občine Muta Mirko Vošner in se zahvalil vsem za prispevek k izgradnji vodovoda med Avstrijo in Slovenijo.

Vodovod Mlake na Muti. Vir: Facebook, Mirko Vošner

“Muta, edina občina v Sloveniji, ki je s sosedno in prijateljsko državo Avstrijo in v tvornem ter izredno konstruktivnem sodelovanjem z občino Eibiswald in zvezno deželo avstrijsko Štajersko, uspela zgraditi vodovodno zajetje in vodovodno omrežje do meje med državama,” je zapisal župan Mute Mirko Vošner in dodal, da so odvzeli vzorce vode za zadnjo mikrobiološko analizo, ki jo bo opravil specializiran laboratorij iz Gradca, geometri pa so tudi označili celotno vodovarstveno območje.

“Izvajalec del SGP Pokeržnik pa je pripravili poseben gradbeni likof, skupaj z Birojem Kolar in občino Muta,” je še napisal Vošner in se zahvalil vsem, še posebej gospe in gospodu Staudacher za možnost izgradnje vodovoda na njihovem vodnem izviru, poimenovanem “Izvir miru in prijateljstva Mlake-Laaken”. Prepričan je, da bodo Mučani že v prihodnjem letu pili eno najbolj kakovostnih izvirskih vod v Sloveniji.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.