06:55, sob, 27. Apr

Na OŠ Kungota obudili nekoč tradicionalni Gregorjev ples





“V ponedeljek, 13. 3., dan po Gregorjevem, smo običaj, ko se ptički ženijo, obeležili še v šoli. Na šoli smo obudili spomine na nekoč tradicionalni Gregorjev ples,” so zapisali na OŠ Kungota.

Najprej so, kot so zapisali na Facebook strani, sončno plesišče (zunanje igrišče) zavzeli četrto in petošolci, ki so mlajšim pokazali, kakšnega plesnega bontona in plesov so se naučili pri skupnih urah športa. “Kasneje so bili na plesišče pozvani vsi tisti, ki so se opogumili in s kotiljončkom pristopili do želenega soplesalca/ke in ga/jo povabili na ples. Uff, kako smo se vrteli.”

Izvedeli so tudi nekaj o običajih Gregorjevega

“Ker smo celo zimo lepo skrbeli za ptiče – jim izdelali ptičje pogače, izdelali svoje ptičje krmilnice iz odpadnih materialov in jih skrbno polnili s semeni – so tokrat ptički po svoji veselici v grmovju še nam pustili nekaj dobrot, kot to veleva tradicija,” so zapisali in dodali: “Hvala vsem, ki ste s prispevkom za kotiljončke pomagali napolniti šolski sklad in pripomogli k uspešni izpeljavi dobrodelnega plesa, za katerega upamo, da (spet) (p)ostane tradicionalen.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.