11:24, pet, 3. Maj

Na PP v Dravogradu ponoči ne bodo več dežurali





Policisti, ki so bili doslej v nočnem času fizično prisotni v prostorih Policijske postaje Dravograd, bodo od 13. oktobra naprej občanom na voljo na terenu, so sporočili iz Policijske uprave Celje. Klici občanov na policijsko postajo bodo v nočnem času avtomatsko preusmerjeni na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Razlog za reorganizacijo dežurne službe na Policijski postaji Dravograd je, da želijo občanom, stanujočim na tem območju, zagotoviti več policistov na terenu in s tem približati storitve tistim, ki jih potrebujejo, je še povedala predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave Celje Milena Trbulin. “Zavedamo se, da smo policisti v službi ljudi in da je naše osnovno poslanstvo občanom po najboljših močeh zagotavljati najvišjo stopnjo varnosti,” je dodala.

Poleg klicev bo urejena tudi avtomatska povezava z domofona na Policijski postaji Dravograd na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje. Razlika bo torej le v tem, da so doslej policiste na kraj dogodkov, kjer je bilo potrebno posredovanje, napotili iz prostorov policijske postaje, poslej pa jih bodo iz Operativno komunikacijskega centra.

V primeru, da se bodo v določenih primerih pokazale potrebe po nočnem dežurstvu na dravograjski policijski postaji, bodo slednjo ponovno zagotovili.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.