11:44, pet, 19. Apr

Na Prešernov dan odprtih nekaj enot Mariborske knjižnice, ki vabi tudi na pogovor s scenaristom Inšpektorja Vrenka





Z Mariborske knjižnice so sporočili, da bodo na kulturni dan, 8. februarja 2021, odprte enote knjižnice na Rotovškem trgu v Mariboru: Knjižnica Rotovž, Pionirska knjižnica Rotovž in Čitalnica, in sicer od 9 do 12. ure. Poslovali pa bodo v skladu z epidemiološkimi razmerami. Svoje bralce pa vabijo tudi na Youtube kanal Mariborske knjižnice, kjer bo film za mlade in e-literarna postaja s scenaristom Inšpektorja Vrenka Avgustom Demšarjem.

Mariborska knjižnica

Na ta dan bodo v Mariborski knjižnici novovpisanim članom podarili enoletno brezplačno članstvo v Mariborski knjižnici. Že teden prej in ves teden v času slovenskega kulturnega praznika pa pripravljajo bralne pakete »PREŠERNovO BRANJE«, z žlahtnim izborom slovenskih literatov in strokovne literature na temo »kultura dialoga«.

V ponedeljek, 8. februarja 2021, pa vabijo tudi na Youtube kanal Mariborske knjižnice.

ob 17. uri bo tam bralna in glasbena dogodivščina s pesnikom, pisateljem in vsestranskim umetnikom Borutom Gombačem. Njegove knjige drsijo skozi sanje, igro, vsakdan in ljubezni, znajo živeti v glasbi, radijskih igrah in lutkovnih predstavah. Pred kratkim je pri mariborski založbi Litera izšla knjiga pravljic Boruta Gombača Skrivnost lebdeče knjige. Avtorja lahko spoznate tudi v pogovoru z urednikom Orlandom Uršičem in ob uglasbitvah njegove poezije, v katere nas vodi kantavtor Marko Grobler.

– ob 18. uri pa bo tam pogovor z Avgustom Demšarjem, pisateljem kriminalk, ki s svojo plodovitostjo in doslednostjo pooseblja močan tok v preporodu kriminalnega žanra pri nas. Avtor 10 knjig, ki se večinoma dogajajo v mariborskem okolju, je prispeval k večji veljavi žanrske literature v slovenski književnosti, saj je že bil nominiran za kresnika. S scenaristom aktualne slovenske televizijske serije Primeri inšpektorja Vrenka se bo pogovarjal Nino Flisar iz Založbe Pivec, kjer je izšla večina njegovih knjig.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.