02:46, ned, 28. Apr

Na Ptuju pestro športno dogajanje ob koncu tedna





Na Ptuju se letos obeta še pestrejši Ptujski športni vikend, v okviru štiridnevnega športnega dogajanja, prežetega in napolnjenega s športnimi aktivnostmi na prostem za družine z otroki, za rekreativne in bolj zahtevne športnike, obljubljajo organizatorji.

peš most ptuj

Zavod za šport Ptuj bo na Ptujskem športnem vikendu že 22. leto zaporedoma poskrbel za aktivno športno-igrivo dogajanje za družine, športni duh in adrenalin ter hiter srčni utrip udeležencev.

Dogajanje se bo začelo v četrtek, 8. septembra, sklenilo pa v nedeljo, 11. septembra. Organizatorji pričakujejo, da bodo privabili in združili številne ljubitelje športa in športnih aktivnosti vseh starosti. Organizatorji se vedno znova trudijo, da bi čim več ljudi podaljšan vikend, ki je družinam prijazen, preživeli športno dejavni, zato so se odločili, da bodo znova predstavili bogato paleto športov in športnih aktivnosti na območju Ptuja, tako za najmlajše, aktivne, najstarejše in invalide.

Prvi dan bo s predstavitvijo Footgolfa namenjen spajanju dveh športov – golfa in nogometa, v petek pa bodo Ptujski športni vikend nadaljevali z igranjem tenisa v parih in analize ter pregledom ciljev v sklopu Strategije v Mestni občini Ptuj. Sobota bo namenjena številnim generacijam, predvsem pa družinam z otroci, ki bodo dan lahko preživeli na igralih na prostem.

Že tradicionalno rekreativno kolesarjenje bo po 17,5 km dolgi trasi združilo rekreativne kolesarje, na Šoli zdravja bodo lahko mlajši in starejši preizkusili tako imenovano vadbo 1000 gibov. Če še niste slišali za ultimate frizbi, boste željni novitet imeli priložnost spoznati tudi šport, ki je primeren za vse starosti.

Soboto bodo nadaljevali košarkarji na 2. odprtem prvenstvu Ptuja v ulični košarki, otroci iz vrtcev pa bodo na svoj račun prišli na Mini olimpijadi, kjer bodo ob zaprisegi, olimpijski zastavi in himni počutili kot pravi udeleženci olimpijskih iger.

Predzadnji dan, v soboto popoldne, bodo organizatorji nadaljevali tradicijo s predstavitvijo športa invalidov z Društvom za šport invalidov MOST Ptuj ter s predstavitvijo rekreativnega in tekmovalnega boksa v družbi z Dejan Zavec Gym.

Za željne vodnih užitkov bo na voljo še vejkanje, za željne učenja, pa Airsoft – preživetje v naravi. Letošnji Ptujski športni vikend se bo končal z nedeljsko revijo nogometnih veteranov za vse, na glavni lokaciji, ptujskem mestnem stadionu.

Ptujski organizatorji seveda upajo, da jih bo športni vikend navdal z novimi zagoni in idejami, kako športni duh, hiter srčni utrip in adrenalin udeležencev pognati po žilah tudi prihodnje leto.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.