16:06, sob, 20. Apr

Na Ptuju s 6. januarjem odprt promet po Slomškovi ulici





Slomškova ulica na Ptuju se 6. januarja 2020 odpre za promet kot območje umirjenega prometa, v katerem je hitrost omejena do 10 km/h, parkiranje v območju novo urejenega tlakovanja pa ne bo dovoljeno. Miklošičeva ulica bo urejena kot območje za pešce, obeta pa se še nekaj sprememb parkirne politike in prometa.

Miklošičeva ulica bo urejena kot območje za pešce. Vožnja z motornimi vozili v območju za pešce bo dovoljena stanovalcem s stalnim ali začasnim prebivališčem na območju, ki je določeno kot območje za pešce, gospodarskim družbam, obrtnikom, samostojnim podjetnikom in društvom, če imajo ti zagotovljen prostor za parkiranje vozila na dvoriščih ali znotraj območja za pešce. Upravičenci so pri vožnji v območju za pešce dolžni spoštovati določbe zakona, ki ureja pravila cestnega prometa.

Miklošičeva ulica na Ptuju Vir Google maps

Na območju Slomškove ulice pred Upravno enoto Ptuj pa se uvaja območje kratkotrajnega parkiranja, z možnostjo brezplačnega parkiranja do ene ure, enako kot na Slovenskem trgu. Z odprtjem prometa po Slomškovi ulici pa bo ponovno na voljo linija brezplačnega mestnega avtobusa (postajališča Tržnica, TIC, OŠ Olge Meglič).

Prav tako s 6. januarjem 2020 se zapira Ulica heroja Lacka, kjer je bilo zdaj omogočen promet za dostavo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.