10:29, tor, 23. Apr

Na Ptuju na pustno soboto že 13. Lions Obarjada





Prvo pustno soboto bo Ptujsko vzdušje zaznamovala tudi Lions Obarjada Ptuj 2018. To je največji humanitarni, družabni, kulinarični in karnevalski dogodek na prostem v okviru delovanja vseh 57 Lions klubov v Sloveniji in širše v regiji. Poteka v organizaciji Lions kluba Ptuj že 13. leto zapored in na dvorišče Minoritskega samostana na Ptuju vsako leto privabi že več kot 5000 obiskovalcev. V prijetni družbi in ob zabavnem spremljevalnem programu, ki poteka od 9. ure dalje, lahko obiskovalci preizkusijo obare, ki jih za dobrodelni namen pripravlja več kot dvajset neprofesionalnih kuharskih ekip.

 

Vir: Lions Obarjada
Vir: Lions Obarjada

Vsa zbrana sredstva iz prijavnin ekip in prispevkov obiskovalcev bo Lions klub Ptuj namenil za pomoč socialno šibkim družinam, nadarjenim otrokom, slepim in slabovidnim ter programom preprečevanja in zdravljenja diabetesa. Obenem pa je odmevna humanitarno-družabna prireditev tudi odlična priložnost in učinkovit način promocije Ptuja kot turistične in karnevalske destinacije.

Lions klub Ptuj je del Zveze Lions klubov Slovenije in največje humanitarne ter prostovoljne organizacije na svetu s 100-letno tradicijo. Ob prepoznavanju stisk in potreb si ptujski lioni v svojem delovanju aktivno prizadevajo k njihovemu reševanju in omilitvi stisk pomoči potrebnih na območju Dravskega in Ptujskega polja, Haloz in Slovenskih Goric.

»Lions klub Ptuj pomaga družinam, katerih socialno stisko smo prepoznali na podlagi dvajsetletnih izkušenj in delovanja kluba, posebno pozornost posvečamo tistim družinam, ki zaradi minimalne prekoračitve prejemkov niso upravičeni do socialni pomoči, medtem ko njihovi prihodki ne zagotavljajo človeku dostojnega življenja. Pomoč v takšnih primerih ne pomeni zgolj dviga kakovosti življenja, temveč je predpogoj za normalno vključenost družine v širše okolje,« je poudaril predsednik Lions kluba Ptuj Božidar Vukašinovič, ki je med drugim predstavil osrednje projekte in aktivnosti, katerim v klubu posvečajo osrednjo pozornost.

Leo klub Ptuj pa letos prireja svoj že 14. tradicionalni pustni dogodek, Likovna kolonija “Bejži čopič, kurent gre”. Likovna kolonija je najstarejši dobrodelni projekt Leo kluba Ptuj.

Vabijo vas v Miheličevo galerijo na Ptuju, kjer bo 9. februarja ob 19.30 uri potekala dobrodelna licitacija slik. Letos so zbrali 8 del tako diplomiranih, kot ljubiteljskih slikarjev. Tokrat se bodo s svojimi deli predstavili Gregor Samastur, Sara Čeh, Franc Simonič, Maks Menoni, Aleš Likar, Živa Tomanič, Katarina Zakrajšek in Tamara Frlež.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.