13:25, pon, 29. Apr

Na pustno nedeljo vrhunec dogajanja, tudi na Ptuju





Vrhunec pustnega dogajanja bo na današnjo pustno nedeljo na Ptuju, v Cerknici in Cerknem. Na Ptuju bo v okviru 64. Kurentovanja mednarodna karnevalska povorka.

Ptujske ulice in trge bo napolnil sprevod več tisoč karnevalskih mask in tradicionalnih likov. Sodelovali bodo denimo kurenti, pokači, ki so znanilci začetka pustnega časa, kopjaši z okrašenimi kopji in piceki iz okolice Markovec na Ptujskem polju, cirkovški ploharji, pustne živali ruse in lik baba deda nosi, ki je znan pri tradicionalnih pustovanjih po Sloveniji in Evropi. Med skupinami iz tujine bodo survakari iz Bolgarije in djalamari iz Makedonije.

Mesto Ptuj bo na pustno nedeljo, 11. februarja, v sklopu KarnevalFesta – Mednarodne karnevalske povorke – po zbranih prijavah gostilo okrog 2800 udeležencev iz 74 skupin, od tega 30 skupin kurentov, 11 karnevalskih skupin v tekmovalnem delu in 7 tujih skupin.

Tudi to nedeljo bo ocenjevalna komisija izbrala najboljše/najlepše karnevalske skupine, ki bodo za svoj prikaz prejele denarno nagrado. Letos se je sicer organizator odločil, da nagradi prav vse karnevalske skupine. Zaradi napovedanega poslabšanja vremena bo sicer skrajšana trasa povorke.

64. Kurentovanje poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika državnega sveta Marka Lotriča, ki se bo po napovedih njegovega kabineta udeležil Mednarodne karnevalske povorke danes, 11. februarja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.