12:02, čet, 16. Maj

Na Radeljskih srečanjih več kot 50 prireditev





Ena od koroških občin, ki v jesenskem času obeležuje svoj praznik, je Občina Radlje ob Dravi, kjer drevi v sklopu praznovanj odpirajo Radeljska srečanja 2014. Občina je skupaj z zavodom ŠKTM ter društvi in institucijami pripravila skupno 56 prireditev, ki se bodo zaključile s tradicionalnim Hmeljarskim likofom v nedeljo, 28. septembra.

obcina_radlje

Pri organizaciji prireditev, ki se bodo odvijale v Radljah ob Dravi in okoliških krajih, sodeluje skupno 38 institucij in društev. Večina prireditev je tradicionalnih z nekaj novostmi, so na predstavitvi povedali organizatorji dogajanja.

Prireditve se začenjajo drevi, ko bodo v prostorih Dvorca Radlje odprli spominsko sobo rodbine Pahernik iz Vuhreda, ki je pomembno prispevala k razvoju kraja in širše okolice na vseh področjih življenja. Posebno mesto v zgodbi ima inženir gozdarstva Franjo Pahernik (1882 – 1976), ki je uvedel sonaravno gospodarjenje z gozdovi v Dravski dolini. Danes strokovno in sonaravno gospodarjenje s Pahernikovimi gozdovi nadaljuje Pahernikova ustanova, ki tudi štipendira študente gozdarstva.

Med posebnosti letošnjih srečanj v Radljah spadajo prireditve za mlade, ki jih mladi v okviru Marenberškega mladinskega lokalnega sveta pripravljajo sami in se bodo odvili pri Vodnem parku Reš. Poleg zabavnih prireditev se bo zvrstila tudi vrsta kulturnih, glasbenih in športnih prireditev za vse generacije, med drugim bo v nedeljo, 21. septembra, po ulicah Radelj potekal rekreativni Rad ‘mam tek s trasami na pet in deset kilometrov, medtem ko za šolarje pripravljajo tek na krajše razdalje na športnem stadionu.

Občina Radlje ob Dravi bo v času Radeljskih srečanj odprla več naložb, med drugim kolesarsko stezo, ki bo povezala nekaj zaselkov v občini, ter čistilno napravo.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.