10:45, sob, 27. Apr

Na sodiščih: Sojenje 36-letniku za umor matere in 45-letniku, ki je ubil maminega prijatelja





S kar tremi obravnavami se začenja sojenje za domnevni umor v Zalogu pri Šempetru.

Na Okrožnem sodišču v Celju bodo v torek pričeli sojenje 36-letnemu Gregorju Ducmanu, ki ga obtožnica bremeni umora matere na zahrbten ali grozovit način in poskusa umora očeta marca letos v Zalogu pri Šempetru, poroča STA.

Moški, ki sicer ni živel skupaj s starši, naj bi noč pred umorom prespal pri njiju ter v jutranjih urah iz za zdaj še neznanega razloga do smrti zabodel mamo ter z nožem poškodoval očeta. Ducman, ki naj bi imel težave z odvisnostjo od drog, je po dejanju pobegnil s kraja dogodka, a so ga policisti kmalu izsledili v bližini.

Po torkovem prebiranju obtožnice in možnosti zagovora, sta še dve obravnavi razpisani za sredo in četrtek.

Znova se začenja razveljavljeno sojenje za domnevni umor na Polzeli

Prav tako na celjskem sodišču pa se bo v petek začelo ponovljeno sojenje 45-letnemu Andreju Vrščaju, ki je bil marca letos že spoznan za krivega umora materinega prijatelja in obsojen na 23 let in pol zapora, a je tamkajšnje višje sodišče sodbo razveljavilo.

Vrščaj naj bi februarja lani prišel do domače hiše na Polzeli, kjer je njegova mati skupaj s sosedom spravljala drva. Vrščaj naj bi sprva prav tako pomagal, po kosilu pa je prišlo do nesoglasja.

Čeprav naj bi ga mati skušala ustaviti, naj bi zgrabil sekiro in z njo večkrat močno udaril soseda po glavi, tako da je na kraju dogodka podlegel. Obtoženi je pobegnil in se pozneje predal avstrijskim policistom, še poroča STA.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.