13:33, ned, 19. Maj

Na štajerski avtocesti v smeri Avstrije nastal 15-kilometrski zastoj

Na mariborski vzhodni obvoznici pred razcepom Dragučova ter na štajerski avtocesti med razcepom Dragučova in prehodom Šentilj je na voznem pasu proti Avstriji nastal 15-kilometrski zastoj tovornih vozil. Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke, prav tako v smeri Avstrije, je kolona tovornih vozil dolga sedem kilometrov.

Fotografija je simbolična

Kot navaja Prometno-informacijski center za državne ceste, je zaradi zastoja na Karavankah na gorenjski avtocesti v smeri Avstrije prepovedan promet za tovorna vozila nad 7,5 tone in poteka izločanje med Ljubljano in predorom Karavanke.

Polna pa so tudi počivališča na avtocestah pred prehodoma Šentilj in Karavanke, zato naj tovorna vozila ostanejo na voznem pasu. Prav tako je približno dvokilometrski zastoj tovornih vozil na glavni cesti Dravograd – Vič pred prehodom Vič proti Avstriji.

S kranjske policijske uprave sicer sporočajo, da se kolona tovornih vozil na gorenjski avtocesti v smeri Avstrije trenutno postopno zmanjšuje. S tovornimi vozili je v celoti zaseden vozni pas od Lesc do Karavank. Na ostalih delih avtoceste na relaciji Strahinj – Lesce je promet normalno stekel.

Še vedno pozivajo k previdnosti in varni vožnji mimo kolone.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.