03:34, ned, 5. Maj

Na startu slaloma pod žarometi v Flachauu tri Slovenke





Karavana svetovnega pokala alpskih smučark se bo po mariborski Zlati lisici ustavila v avstrijskem Flachauu, kjer bo na sporedu slalom pod žarometi. Na startu nočnega slaloma bodo tudi tri Slovenke. Ana Bucik bo nastopila kot 20. na startu prve vožnje, Maruša Ferk bo nosila startno številko 28, Meta Hrovat pa bo imela številko 64.

Ana Bucik
Ana Bucik

Vodilna slalomistka in vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala alpskih smučark Američanka Mikaela Shiffrin, nova zlata lisička, ki je v Mariboru osvojila pohorsko kombinacijo s slalomsko zmago in četrtim mestom na veleslalomu, bo startala kot sedma. Sedmi slalom v sezoni bo odprla Slovakinja Petra Vlhova. Shiffrinova je dobila pet od šestih slalomov v tej sezoni, edino ničlo je vpisala v Zagrebu.

Maruša Ferk
Maruša Ferk

 

Z dobro popotnico v Flachauu prihaja najboljša slovenska slalomistka Novogoričanka Bucikova, ki je iz slaloma v slalom hitrejša, tako dobra kot zdaj pa še ni bila. Po 11. mestu na Sljemenu je za svoj nov najboljši dosežek v svetovnem pokalu poskrbela s sedmim mestom pred domačimi navijači na pohorski strmini, potem ko je bila najhitrejša v finalni vožnji, v kateri je za osem stotink sekunde ugnala celo Shiffrinovo.

Na slalomu za 53. Zlato lisico sta bili dve Slovenki v prvi deseterici. Ilka Štuhec je bila deseta. Štuhčeva bo Flachau izpustila, ker se pripravlja na preizkušnje v bližnjem Altenmarktu, kjer bosta konec tedna na sporedu smuk in alpska kombinacija. Štuhčeva je zmagala na prvi alpski kombinaciji v Val d’Iseru, zmagala pa je tudi na prvih treh smukih v Lake Louisu in Val d’Iseru.

Začetek prve vožnje bo ob 17.45, finalna vožnja pa bo na sporedu ob 20.45.

V švicarskem Wengnu pa bo danes na sporedu prvi uradni smukaški trening pred klasičnim sobotnim moškim smukom na slovitem Lauberhornu. Na startu treninga je kar osem Slovencev Boštjan Kline, Rok Perko, Andrej Šporn, Klemen Kosi, Martin Čater, Štefan Hadalin, Miha Hrobat in Tilen Debelak. Začetek treninga je ob 10.15.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.