08:12, sob, 4. Maj

Na zelenici Ljudskega vrta znani obrazi





Nogometaši Maribora so danes pričeli s pripravami na novo sezono. V kadru so vsi znani obrazi iz minule sezone z izjemo Dejana Mezge, ki je klub zapustil, na prvem treningu je zaradi nedavnih reprezentančnih aktivnosti manjkal Aleš Mertelj. Vijoličasti imajo tudi v prihodnji sezoni visoke cilje, apetiti po igranju v ligi prvakov so veliki.

ljudski vrt

Maribor je v preteklih treh sezonah igral v evropski ligi, osvojil državni in superpokalni naslov, pokalnega jim je v finalu odnesla Gorica. Potem ko so v sezoni 2013/14 v evropski ligi prvič prezimili v tem tekmovanju, so letošnji cilji postavljeni še višje. Nobena skrivnost ni, da si klub znova želi vrnitve v najmočnejše klubsko tekmovanje na stari celini – v ligo prvakov.

Čeprav je del ekipe s prvimi treningi začel že minuli ponedeljek, ko se je na igrišču zbralo 15, povečini mlajših igralcev, pa se je danes začelo zares, ko je trenirala tudi prva zasedba. Igralci z večjimi obremenitvami so po dolgi, naporni sezoni izpolnjevali zastavljene programe v domačem okolju, mlajšim in tistim posameznikom, ki so iz takšnih ali drugačnih razlogov zbrali manjšo minutažo, pa je klub omogočil skupno vadbo v Ljudskem vrtu.

“Delamo na tem, da bi prišli v optimalno formo, ko je najbolj pomembno. Kar se tiče pripravljalnih tekem, jih je dovolj, preprosto bodo vsi imeli dovolj minutaže, da pokažejo kako in kaj. Če bo komu zmanjkala, se lahko dogovorimo še za kakšno tekmo več. Upam samo, da bo čim manj poškodb in da bom lahko računal na čim več igralcev. Letvica je vsako leto postavljena višje, skušamo jo dvigovati iz leta v leto, nismo utopisti, smo realni z visokimi cilji. To je osvojitev dvojne krone doma, šest tekem v Evropi, vse kar je več, je dodana vrednost. Delamo na tem, da bi ostali v Evropi čim dlje,” je pred novo sezono po današnjem prvem treningu povedal glavni trener Ante Šimundža.

“Premor je bil dokaj kratek, a dobrodošel. Imeli smo veliko tekem, kar je bilo precej utrudljivo. Zdaj imamo štiri tedne oziroma neuradno pet tednov priprav, saj smo začeli že minuli teden. Prvi treningi so bili uvajalni, da pridejo fantje v ritem, naša želja je, da bi bili v začetku evropskih tekem v čim boljši formi,” je še dejal mariborski strateg.

Danes sta se ekipi pridružila tudi Marko Šuler in Jean-Philippe Mendy, ki sta imela nekaj težav s poškodbami. Vse aktivnosti sta opravila brez zapletov, ne čutita bolečin in ju vodstvo počasi vpeljuje v trenažni proces večjih obremenitev. Občutnejše kadrovske spremembe niso predvidene, čez en mesec pa je že na vrsti začetek novih kvalifikacij za ligo prvakov. Znani obrazi v garderobi pomenijo po mnenju Željka Filipovića, člana vijoličaste zvezne vrste, vse prej kot naveličanost, pač pa visoko stopnjo izkušenj.

“Daleč od tega, da bi bili naveličani eden drugega, prej nasprotno. To, da jedro ekipe ostaja isto, je samo dobrodošlo, to pomeni veliko izkušenj na kupu. Sam treniram od treninga do treninga, da se čim bolje pripravim, tako bom lahko vzdržal dolgo v visokem ritmu. Uvodni del je najtežji, časa za počitek nikoli ni dovolj, moramo se fizično pripraviti, vemo, da nas čakajo težke tekme. Zavedamo se pomembnosti, vsi veliko pričakujejo od nas, tudi sami od sebe zahtevamo največ. Radi bi čim dlje igrali v Evropi, vsaj šest tekem, zdaj ali v ligi prvakov ali evropski ligi, tega pa ne more napovedati nihče,” pa je ob vstopu v novo sezono v dresu vijolic dejal Filipović.

Nasprotniki Mariborčanov v evropskih tekmovanjih bodo znani po žrebu 23. junija v Nyonu, prvo pripravljalno tekmo bodo vijoličasti odigrali 21. junija na Rogli proti mešani ekipi Dravinje in lokalnega kluba.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.