16:32, čet, 2. Maj

Nagrada za nekdanjo direktorico holdinga: Mesečno 3000 evrov za svetovalne storitve





Iz Javnega holdinga Maribor denar odteka za svetovalne in druge storitve, za katere bi pričakovali, da najdejo kader v lastnih, tako imenovanih, usposobljenih kadrih skupnih služb.

Konec septembra 2021 smo na našem portalu prvi razkrili, da Lidija Pliberšek ne bo več direktorica Javnega holdinga Maribor. Po objavljenem razpisu je nov direktor postal Andrej Rihter, kar smo nekaj dni pred uradnim nastopom funkcije tudi prvi poročali.

Na dan nastopa novega direktorja Pliberškova prejela nagrado – svetovalno pogodbo za več tisočakov 

Novi direktor je nastopil s funkcijo 8. novembra, točno ta dan, pa je takrat že nekdanja direktorica Javnega holdinga Maribor, Lidija Pliberšek, podpisala svetovalno pogodbo s holdingom, ki ji prinese dobre tri tisočake mesečno, kot razvidno na spodnjem dokumentu.

Pogodbo je dobila kar takoj za obdobje šestih mesecev, kot je razvidno iz dokumentov. Skupaj bo podjetju Pliberškove šlo torej skoraj 20.000 evrov s strani JHMB. Spomnimo, Lidija Pliberšek je sicer tudi direktorica enega izmed podjetjih, ki je del Javnega holdinga Maribor – Pogrebnega podjetja Maribor. Tudi tam na mesečno zasluži več tisočakov. Tako je Pliberškova, tudi po preteku direktorske službe na holdingu dobro poskrbela za dodatno finančno injekcijo, vsaj za pol leta.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.