19:05, tor, 30. Apr

Nagrada ZN za okoljski projekt FZV





Projekt FP7-SME-2007-2: Sustainable Measures for Industrial Laundry Expansion Strategies: Smart Laundry-2015 – SMILES, v katerem je Fakulteta za zdravstvene vede Univerze v Mariboru sodelovala kot partner, je prejel nagrado Združenih narodov in Programa za okolje National Energy Globe Award Slovenia. Slovenska projektna skupina je delovala pod vodstvom prof. dr. Sonje Šostar Turk, prodekanice za podiplomski študij.

Univerza v Mariboru

Svečana podelitev nagrad bo potekala v torek, 17. 06. 2014 ob 17.00 uri v Hiši Stare trte na Lentu v Mariboru.

Cilj projekta SMILES je bil razviti in implementirati 16 novih trajnostnih tehnologij za varčevanje vode in energije in zmanjšanje količine CO2 v industrijskih pralnicah Evropske unije. Konzorcij projekta je sestavljalo 14 projektnih partnerjev iz 7 članic EU (Belgija, Nizozemska, Francija, Nemčija, Poljska, Slovenija in Hrvaška) pod koordinatorstvomFederatie van de Belgische Textielverzorging vzw (FBT), Belgija.

ENERGY GLOBE AWARD je danes najbolj prestižna energetsko – okoljska nagrada v okviru Združenih narodov in Programa za okolje, ki poteka na svetovni ravni v več kot 165 državah. Cilj projekta ENERGY GLOBE AWARD je ustvariti zavedanje o potrebnih rešitvah za naše okoljske probleme in pokazati, da lahko vsak od nas prispeva svoj del.

Energy Globe je neprofitna organizacija, ki že 30 let preko globalnih kampanj in pobud uspešno promovira in izobražuje na področju smiselne in gospodarne uporabe virov in rabe obnovljivih virov energije. Že tretje leto zapored Energy Globe 5. junija, ob svetovnem dnevu varstva okolja, predstavi zmagovalne projekte širši javnosti. Kampanja poteka pod okriljem Unesca in v sodelovanju z UNEP (Okoljski program Združenih narodov) pod sloganom »rešite svet z dejanji, ne z govori – trajnostni razvoj se začne z vami«.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.