15:01, sob, 27. Apr

Nagradili koroške inovatorje





GZS območna zbornica Koroška je danes na slovesnosti v družbi Grammer Automotive v Slovenj Gradcu podelila priznanja za inovacije v letu 2013. Podelila je sedem bronastih, osem srebrnih in pet zlatih priznanj. Zadnje so prejeli inovatorji v družbah Nieros Metal, Metal Ravne in Grammer Automotive ter v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec.

getfoto2 (8)

Med inovacijami, nagrajenimi z zlatim priznanjem, je bila najvišje ocenjena inovacija posebne skupine v Metalu Ravne, ki že desetletje posega po najvišjih inovacijskih priznanjih. Inovatorjem je uspelo razviti novo visoko legirano orodno jeklo za delo v hladnem, ki se že uspešno trži in je presežek na svojem področju, so zapisali na koroški območni gospodarski zbornici.

Ocenjevalna komisija je osem srebrnih priznanj podelila inovatorjem iz štirih podjetij, in sicer za tri inovacije inovatorjem Metala Ravne, za dve inovatorjem iz Johnson Controlsa ter za po eno inovacijo zaposlenim iz družb Moduli SG in Sistemska tehnika. Eno od osmih srebrnih priznanj je podelila inovaciji Lahko branje avtoric Saše Fužir in Tatjane Knapp iz Centra za usposabljanje, delo in varstvo Črna na Koroškem.

Bronasta priznanja so prejeli inovatorji v družbah Narda-Kareta turizem z Raven na Koroškem, v slovenjgraških podjetjih Fonaterm, Grammer Automotive in Johnson Controls ter iz družbe Tab Mežica.

Koroška območna gospodarska zbornica je z današnjo podelitvijo zaključila že 11. razpis za najboljše inovacije v regiji. V tem času je podelila 243 priznanj in nagradila 847 inovatorjev. Kot poudarjajo na GZS, se povečuje delež sodelujočih inovatork, letos jih je 10, kar pomeni, da je med letošnjimi inovatorji kar 13 odstotkov žensk.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.