10:51, sob, 18. Maj

“Naj bo danes pomemben samo vaš otrok, on in to, da preživite čas skupaj, kar se da kvalitetno”





Ester Mlaj, ravnateljica vrtca Ivana Glinška Maribor, je ob koncu šolskega leta vsem staršem zapisala nekaj motivacijskih misli. Pismo objavljamo v celoti.

Dragi starši, stari starši in sorodniki.

V vrtcu se izjemno zavedamo tega, da se zaključuje močno, naporno in nezavidljivo težko šolsko leto. Ker smo tudi sami vpeti v delovanje šolskega sistema, pa bi vam kot pedagoginja, učiteljica in
vzgojiteljica, predvsem pa kot mama štirih otrok, rada položila v misli in na srce naslednje besede. Po tako turbolentnem obdobju tega šolskega leta, naj vas kot starše navdihne samo bit vašega otroka.

Niso pomembne ocene zapisane v končnem spričevalu, niti povprečna ocena ali nenapisan uspeh

Otroci zadnji dan šolskega leta največkrat doživljajo neizmerne travne, ker mislijo, ali so celo prepričani v to, da niso dosegli pričakovanj staršev in okolice. Zato je tako zelo pomembno, kakšno sporočilo jim ponudimo z našo reakcijo na njihove dosežke, ki so zapisani na končnem spričevalu in na vseh pohvalah in priznanjih, ki jih bodo danes prinesli domov.

Naj bo danes pomemben samo vaš otrok, on in to, da preživite čas skupaj, kar se da kvalitetno.

Otrok potrebuje vas kot starša, druženje, oporo in spodbudo, ki mu jo lahko ponudite samo vi. Pogovarjajte se z njim, povejte mu, da ste ponosni nanj v vsakem trenutku tega življenja, saj je vaš otrok – samo Vaš. Samo on ima kvalitete, ki jih drugi nimajo, samo on čuti svet okrog sebe na njegov način in prav vi ste kot starši tisti, ki mu lahko ponudite edinstveno varnost v zavetju vašega ponosa.

Naj zadnji šolski dan zapre vrata težkemu šolskemu letu in odpre nova v toplo, sočutno in varno prihodnost. Poletje naj bo le odskočna deska na pot novim izkušnjam in novemu obdobju raziskovanja.

Vse dobro vam želim

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.