15:34, tor, 7. Maj

Najboljši študent Univerze v Mariboru je Vito Šimonka





Univerza v Mariboru je v sodelovanju z družbo Elektro Maribor že tretje leto zapored izvedla razpis za izbor najboljšega študenta Univerze v Mariboru. Na razpis se je prijavilo 13 odličnih študentov. Njihove vloge je pregledala strokovna komisija, ki je na podlagi meril za ocenjevanje vlog izbrala najboljšega študenta Univerze v Mariboru.

najboljši študent 2014/2015

Na današnji slavnostni prireditvi v imenu rektorja Univerze v Mariboru zbrali Lučka Lorber, prorektorica za kakovost Univerze v Mariboru, Boris Sovič, predsednik uprave Elektra Maribor, Maja Žibert, v. d. prorektorja za študentska vprašanja Univerze v Mariboru, in odlični študentje, smo razglasili ime najboljšega študenta.

Strokovna komisija, ki ji je predsedovala Nataša Vaupotič, dekanica Fakultete za naravoslovje in matematiko UM, je odločila, da je najboljši študent Univerze v Mariboru Vito Šimonka, absolvent magistrskega študijskega programa Fizika, na Fakulteti za naravoslovje in matematiko. Pohvali se lahko z uvrstitvijo med najboljših 5% študentov v generaciji. Svojo študijsko odličnost dopolnjuje z aktivno obštudijsko dejavnostjo, tekom katere skrbi za promocijo fakultete ter pomoč sovrstnikom: je koordinator tutorjev, član Senata Univerze v Mariboru in član Študentskega sveta UM. Aktivno sodeluje pri raznih raziskovalnih projektih, kar dokazuje tudi kot avtor in soavtor številnih znanstvenih prispevkov. Danes bo v svojo zbirko priznanj lahko dodal tudi nagrado za najboljšega študenta Univerze v Mariboru za leto 2014/2015. Priznanje sta prejeli tudi študentki, ki sta zasedli drugo in tretje mesto.

Drugo mesto pripada Evi Lorenčič študentki 2. letnika magistrskega programa Ekonomske in poslovne vede na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru. Študentka, katere povprečna ocena je vsa leta študija 10,0, je uvrščena med najboljših 5% študentov svoje generacije. V študijskem letu 2013/2014 je prejela tudi Perlachovo nagrado za uspešno raziskovalno delo s področja družboslovnih ved.

Tretje mesto je dosegel Tadej Emeršič, študent absolvent magistrskega študijskega programa Fakultete za naravoslovje in matematiko. Komisijo je prepričal z zavidljivimi študijskimi in odličnimi znanstveno raziskovalnimi rezultati. Je tutor, član Študentskega sveta FNM, Senata fakultete in komisije za znanstvenoraziskovalne zadeve FNM. Je tudi nadomestni član v Študentskem svetu Univerze v Mariboru.

Vito Šimonka, najboljši študent Univerze v Mariboru, je prejel denarno nagrado v višini 650 €, ki jo podarja Elektro Maribor. Nagrade sta podelila Boris Sovič, predsednik uprave Elektra Maribor in Lučka Lorber, prorektorica za kakovost Univerze v Mariboru. Kot sta dejala, ju veseli, da skupaj nadaljujejo izbor za najboljšega študenta in s tem vsako leto nagradijo perspektivne študente.

Prorektorica za razvoj kakovosti Univerze v Mariboru Lučka Lorber je ob tem svečanem trenutku v imenu vodstva UM dejala: »Izvedba razpisa za izbor najboljšega študenta Univerze v Mariboru skupaj z družbo Elektro Maribor d. d. je primer zglednega sodelovanja med dvema institucijama, ki se zavedata svoje družbene odgovornosti. Nagrado smo že tretje leto zapored podelili študentu, ki je pokazal največjo vsestranskost v študijskem življenju. Nagrajenec namreč dokazuje, da je mogoče uspešno združevati študijsko odličnost z aktivnim vključevanjem v znanstveno-raziskovalno delo, ob tem pa svoje sposobnosti in znanje nesebično deliti z vrstniki preko sistema študentskega tutorstva in demonstratorstva. Vsem nagrajencem iskreno čestitamo in jim želimo čim več tovrstnih trenutkov, ki naj jih pri študiju motivirajo in ženejo k novim uspehom.”

»Elektro Maribor je tudi v tem letu z Univerzo v Mariboru pripravil že tradicionalni razpis za izbor najboljšega študenta Univerze v Mariboru. Vrednote družbe Elektro Maribor so kakovost in poštenost ter poslovna odličnost. V tem projektu sodelujemo, ker razpis postavlja v ospredje odličnost pri študijskem in raziskovalnem delu. Študente spodbuja, da stopijo korak naprej, družbo pa, da opazi in prepozna dodano vrednost odličnosti. V sodobnem svetu, v razmerah praviloma ostre konkurence na številnih področjih, je prav odličnost tista dodana vrednost, ki omogoča ustvarjalne preboje. V družbi Elektro Maribor zato iskreno čestitamo letošnjim nagrajencem za njihove vrhunske dosežke. Vsem študentom želimo, da vztrajajo v svoji želji po znanju in ustvarjalnosti,« je povedal Boris Sovič, predsednik uprave družbe Elektro Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.