21:02, sre, 24. Apr

Najprej kradla, nato še razgrajala na policiji

V poslovnem prostoru na Ormoški cesti na Ptuju je 24-letna državljanka Hrvaške v četrtek zjutraj ukradla žensko torbico. Ko jo je policija prijela in odpeljala na policijsko postajo, je povzročila škodo še tam. Zato je pristala na prisilnem zdravljenju v psihiatrični bolnišnici.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, je osumljenka v četrtek okoli 7. ure na posebno drzen način odtujila žensko torbico s pulta v sprejemnici v poslovnem prostoru. Oškodovanki je s tem povzročila za tisoč evrov materialne škode.

Tatvino je opazil občan in o tem obvestil policijo. Policisti so osumljenko že nekaj minut kasneje prijeli in pridržali. V skladu z usmeritvami pristojnega tožilstva jo bodo kazensko ovadili, zaradi česar ji grozi do tri leta zapora.

V času pridržanja je osumljenka v prostorih za pridržanje na Policijski postaji Ptuj odtrgala vodovodno armaturo in z njo poškodovala tla prostora. S tem dejanjem je povzročila še za dodatnih 500 evrov škode.

Policisti so jo ponovno obvladali in zaradi suma, da zaradi njenega psihičnega stanja ni več sposobna za pridržanje, poklicali dežurno zdravnico. Ta je sume policistov potrdila in ji odredila prisilno zdravljenje v psihiatrični bolnišnici, kamor so jo nato tudi prepeljali.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.