15:29, čet, 20. Jun

Najstarejše mariborsko gasilsko društvo ima novega predsednika

Prostovoljno gasilsko društvo Maribor – mesto je v soboto, 3. marca, na svojem 147. rednem občnem zboru dobilo novo vodstvo. Dolgoletnega predsednika društva, Milana Eržena, je nasledil dosedanji poveljnik gasilske enote, Boštjan Irgolič. Novi poveljnik enote pa je postal Mirko Golovrški. Dosedanjega predsednika je občni zbor imenoval za častnega predsednika društva.

Vir: Tadej Bombek
Vir: Tadej Bombek

Prostovoljno gasilsko društvo Maribor – mesto je eno izmed najstarejših gasilskih organizacij na slovenskem. Ponaša se z bogato 147 – letno zgodovino in predstavlja pomemben faktor prostovoljnega gasilstva v mariborski regiji, saj kot prostovoljna operativna enota opravi največje število posredovanj znotraj Gasilske zveze Maribor.

Vir: Tadej Bombek
Vir: Tadej Bombek

Leto 2018 je v slovenskem gasilstvu kongresno leto. To je leto, ki vsakih pet let predstavlja pomemben mejnik pri spremembi kadrov na vseh ravneh gasilskega organiziranja. Gasilske organizacije tako na svojih krovnih zasedanjih izvolijo nove funkcionarje in člane organov. Tudi v Prostovoljnem gasilskem društvu Maribor – mesto so člani na svojem občnem zboru izvolili novega predsednika in poveljnika društva.

Novoizvoljeni predsednik PGD Maribor – mesto Boštjan Irgolič je ob tem povedal: »Enotnost ekipe je vedno ključ do uspeha. Še posebej to velja za mandatno obdobje, v katerem bomo obeležili 150. obletnico obstoja in si prizadevali za uresničitev številnih ciljev iz različnih področij. Zato mora biti ekipa med seboj povezana, vsak posameznik pa si mora prizadevati za uresničevanje skupnih ciljev.«

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.