01:38, pon, 29. Apr

Najstarejši panda na svetu dopolnil 38 let





Najstarejši orjaški panda na svetu, ki živi v živalskem vrtu v kitajskem mestu Chongqing, je v nedeljo praznoval 38. rojstni dan. Oskrbniki so mu pripravili veliko zabavo z ogromno rojstnodnevno torto, narejeno iz bambusovih vršičkov, korenja in lubenic, na kateri se je zbralo kakih sto povabljenih. Manjkalo ni tudi daril, posladkov in petja.

Vir: Pixabay.com

Gre sicer za samico po imenu Xingxing, težko 98 kilogramov, ki je z izjemo občasno povišanega krvnega tlaka v dobri zdravstveni kondiciji. Je najstarejši orjaški panda v ujetništvu na svetu in se v “človeških letih” lahko pohvali s častitljivo starostjo več kot 110 let, je poročala kitajska tiskovna agencija Xinhua.

Skotila se je leta 1982 v divjini v kitajski provinci Sečuan. V živalski vrt v Chongqingu na jugozahodu Kitajske je prišla stara le leto dni, danes pa se lahko pohvali s številnimi potomci, saj je na čelu družine kar 153 pand. Njeni sorodniki živijo v 20 različnih državah in regijah po vsem svetu.

Po podatkih živalskega vrta v Chongqingu po vsem svetu v ujetništvu živi le kakih 30 orjaških pand, starejših od 30 let, “babi Xingxing”, kot ji pravijo, pa je najstarejša.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.