06:25, pet, 29. Mar

Največje kresovanje preseglo pričakovanja





V malem mestu, je pretekli ponedeljek potekalo največje kresovanje, zagorel pa je tudi kresni mož.

V Rušah so se za letošnje kresovanje zelo potrudili in vanj vložili ogromno dela. Pripravili so zanimiv program, v katerem so poskrbeli za otroke, kot tudi za tiste, ki so mladi po srcu. Med drugim so za prisotne pripravili tudi tekmovanje, na katerem so se tekmovalci pomerili v rezanju hloda, skakanju, skakanju v vrečah ter spravljanju hlodov. Prvo mesto je zasedla skupina turistično informacijskega društva Ruše, ki je za seboj pustila godbo Ruše, kulturno umetniško društvo Bistrica ob Dravi ter PGD Ruše.

Po tekmovanju, ki je izčrpal predvsem moški del navzočih, je sledil tudi otroški program. Kljub temu, pa so tamkajšnjim najmlajšim misli zaposlovale predvsem sladkarije.

Na kresovanju se je zbralo ogromno ljudi, ki so želeli videti ogromen kres ter kresnega moža. Ko je prišel čas, da kres končno prižgejo so se vse glave obrnile proti ogromnemu kupu lesa. Ogenj je osvetlil njihove obraze ter pripomogel k še boljšemu vzdušju.

Kresovanja se je udeležil tudi župan občine Ruše Uroš Štanc. Po njegovem mnenju je prireditev presegla vsa pričakovanja, saj se je je udeležilo mnogo ljudi, vzdušje pa je bilo enkratno.

Nad kresovanjem pa je bil navdušen tudi novopečeni ruški podžupan, Aleksander Brunčko, ki je v prireditvi zelo užival. Kres je tudi zanj presegel vsa pričakovanja.

Navzočih pa ni grel le kres, temveč tudi Natalija Verboten, ki je poskrbela, da so se Rušani in Rušanke zavrteli v živahnih ritmih njene glasbe.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.