12:53, pet, 17. Maj

Napisala brezčutno sporočilo o tekaču invalidu, nanjo se je nato sprožil plaz





Psihologinja in ekonomistka Mojca Svetek je na Twitterju v nedeljo zapisala, da ne more na volišče, ob tem pa zapisala, kdo je po njenem kriv za to – invalid tekač “z berglami”.

“Ze pol ure cakam v koloni. Ceste so zaprte zaradi Maratona, konkretno zaradi tekača z berglami (!!), jaz ne morem prit do volišča,” je zapisala psihologinja Mojca Svetek in ob besedilu dodala še sliko, da se ja vidi, kdo je po njenem kriv za to, da ona ne more na volišče.

Vir: Twitter

Na sliki je dejansko Tim Marovt iz Konjic, ki je pred leti zaradi redke okvare hrbtenice pristal na invalidskem vozičku, zadnja leta pa z jekleno voljo, pozitivno energijo ne premaguje samo svoje bolezni in poškodbe, ampak sodeluje tudi na maratonih. Tako so ga opazili tudi na Ljubljanskem maratonu, kjer je uspešno pretekel 10 kilometrov in pokazal, da se z voljo da doseči ogromno. O njegovi udeležbi smo poročali tudi mi:

FOTO in VIDEO: Tim Marovt iz Konjic teče na maratonih, namesto da bi sedel v invalidskem vozičku

In medtem, ko so ga mnogi občudovali in bodrili, je psihologinja Svetek naredila prav nasprotno. Ker ni mogla na volišče, čeprav je to bilo odprto od jutra do večera, ravno takrat, ko je hotela, se je verbalno znesla nad organizatorji maratona, posebej pa še nad Timom, kar kaže citat njenega tvita: “… konkretno zaradi tekača z berglami (!!) …”

In njena brezčutnost je postala opazna, saj so mnogi reagirali ne samo tisti dan, ampak tudi vse do danes na njeno pritoževanje. Tvit je sicer izbrisala, a vseeno obstajajo njegove sledi na spletu. Tako še vedno mnogi objavljajo posnetek, sliko tvita in ob tem izražajo ogorčenje in čudenje, da je nekdo, sploh pa psiholog, to zapisal.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.