10:18, pon, 8. Jul

Napoved Arsa glede snega: “Za kakšno kepo ga lahko pade tudi v vzhodni polovici Slovenije”





Padavine so zajele večji del Slovenije. Po podatkih agencije za okolje trenutno sneži na območju Julijskih Alp in ponekod na Notranjskem, Dolenjskem in v Posavju. Promet na Primorskem ovira predvsem burja, ki tam povzroča tudi nekaj drugih težav. Plimovanje morja se je medtem umirilo. Še več sneženja napovedujejo za popoldne in ponoči.

Agencija RS za okolje je na Twitterju odgovorila na vprašanje sledilca, če bo danes možno kepanje v nižinah ali ne: “Za kakšno kepo ga lahko pade tudi v vzhodni polovici Slovenije. Predvsem pa je odvisno od intenzitete padavin – če bodo padavine močnejše, bo tudi sneg po nižinah verjetnejši.”

Ob močnejših padavinah se bo meja sneženja v prihodnjih urah ponekod spustila do nižin. Ponoči pa bodo padavine oslabele in na zahodu do jutra že ponehale.

Zaradi močnega sneženja bodo do poznega večera vozne razmere predvsem na Notranjskem, Kočevskem ter v nekoliko višjih legah Gorenjske in severne Primorske precej poslabšane. Predvsem v teh krajih lahko zapade okoli 20 centimetrov snega, napovedujejo vremenoslovci na Agenciji RS za okolje (Arso).

Spremenili vremensko opozorilo

Arso je zaradi vremenskega dogajanja danes nekoliko spremenil vremensko opozorilo. Najprej je bilo oranžno vremensko opozorilo za danes izdano za celotno južno polovico države, trenutno pa je samo za jugozahodni del Slovenije, in sicer zaradi burje, medtem ko za preostalo Slovenijo velja rumeno opozorilo.

Zaradi snega je cesta čez prelaz Vršič prevozna le za osebna vozila z verigami. Za priklopnike in polpriklopnike pa velja prepoved vožnje na cesti Col-Godovič ter na hrvaški strani mejnih prehodov Babno Polje in Petrina.

Medtem se je za danes umirilo plimovanje morja, znova pa lahko ob visoki plimi poplavi nižje ležeče dele obale v sredo med 7. in 10. uro, opozarjajo na Arsu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.