21:55, sob, 27. Apr

Oddaja Na glas: bogata letna izbira kulturnih prireditev v Mariboru





Se vam zdi, da v Mariboru ni veliko kulturnih prireditev? Gostje v tokratni oddaji Na glas pravijo drugače, saj skrbijo, da se vse leto dogaja. Narodni dom Maribor, Pokrajinski muzej Maribor in Lutkovno gledališče Maribor imajo vse leto polno prireditev, projektov, festivalov, dober filmski program pa ima tudi Društvo za razvoj filmske kulture skupaj s še drugimi nevladnimi organizacijami.

V oddaji lahko izveste, kako bogat program imajo v Narodnem domu Maribor, kjer skrbijo poleg Festivala Lent še za program drugih festivalov, koncertov, gledaliških predstav, za vzgojo in izobraževanje najmlajših. Pokrajinski muzej Maribor, ki ima že 120 let, ima veliko več kot stalne in občasne razstave ter ogledni depo, pripravlja še projekte z drugimi ustanovami in prav tako skrbi za programe za otroke in mladino. Lutkovno gledališče Maribor je prav tako preseglo svoje meje, saj nima samo lutkovnih predstav za otroke in odrasle, ampak skrbi za festivale, z vsebino in v sodelovanju z drugimi pa tudi postopoma polni prireditvene prostore Kulturne četrti Minoriti. In tu je še Društvo za razvoj filmske kulture, ki že nekaj let ponuja Letni kino Minoriti, ob tem pa vodi še nekaj festivalov filmov, skupaj z drugimi nevladnimi organizacijam, ki delujejo na področju filmske umetnosti, pa bogati mariborski svet kulture, čeprav nimajo svoje velike dvorane.

Gostje oddaje so Vladimir Rukavina, direktor Narodnega doma Maribor, Nives Cvikl, namestnica direktorice Pokrajinskega muzeja Maribor, Katarina Klančnik Kocutar, direktorica Lutkovnega gledališča Maribor, in Rene Puhar, predsednik Društva za razvoj filmske kulture, ki so se strinjali v tem, da ob bogati beri prireditev, festivalov, projektov in razstav, ki jih pripravljajo, potrebujejo tudi več financ, da bodo to lahko delali še naprej – kultura namreč ni strošek, ampak investicija.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.