02:14, ned, 28. Apr

Napoved oddaje Na glas: Vse o letošnjem Kurentovanju





V oddaji Na glas, ki bo danes ob 20. uri na BK TV, bomo napovedali vrhunce letošnjega Kurentovanja, prav tako tudi, kaj se bo dogajalo v Karnevalski dvorani Campus Sava Ptuj, izvedeli več o vlogi kurenta, ki je že vrsto let osrednji lik ptujskega Kurentovanja.

Kurentovanje s svojimi povorkami in drugimi dogodki vedno pritegne množico sodelujočih in obiskovalcev, po otvoritveni povorki bodo sledile še druge, ne samo mednarodna, ampak tudi otroška, ki je najbolj prisrčna. Na dnevu kurentovih in korantovih skupin se bo predstavila izjemna množica kurentov oziroma korantov, v več večerih pa še drugi etnološki pustni liki.

Izjemno bo tudi dogajanje v Karnevalski dvorani Campus Sava Ptuj, pri tem pa so tokrat poskrbeli, da bosta prvi večer nastopila slovenska izvajalca. V dvorani bodo ob večerih nastopili mnogi znani glasbeniki, obeta se nora noč za Kurentanc, poskrbeli bodo tudi za otroško pustovanje in pustovanje invalidskih društev.

Raziskali bomo tudi zgodovino kurenta, vse od znanih začetkov do danes, prav tako tudi, ali je prav kurent ali korant in kakšna je pravzaprav njegova vloga v času, vse od preteklosti do danes. Pa tudi, kako se kurentove oziroma korantove skupine združujejo v društva, ta pa v zvezo društev kurentov, ki nudi podporo društev in pomaga pri organizaciji nekaj dogodkov na Kurentovanju.

Gostje oddaje so Tanja Srečkovič Bolšec, direktorica Zavoda za turizem Ptuj, Drago Slameršak, direktor družbe Radio-Tednik, Marija Hernja Masten, zgodovinarka, in Damijan Vidovič, podpredsednik Zveze društev kurentov.

Napovednik oddaje si že lahko ogledate, celotna oddaja pa bo danes ob 20. uri na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.