21:29, ned, 28. Apr

Napovedali skorajšnje odprtje pohorskih hotelov





V Termah Maribor, ki so v ponedeljek z Družbo za upravljanje terjatev bank podpisale pogodbo o enoletnem najemu nekdanjih hotelov propadlega Športnega centra (ŠC) Pohorje, napovedujejo njihov skorajšnji zagon. Kot je dejal predsednik uprave družbe v ruski lasti Borut Rojs, hotele uradno prevzemajo 1. decembra, kmalu nato naj bi odprli Areno.

hotel arena

“V prvi polovici decembra bomo odprli Areno, v drugi polovici pa Bolfenk in Videc, tako da bodo v času božično-novoletnih praznikov vsi hoteli že delovali,” je povedal Rojs. Dodal je, da posebnih dodatnih vlaganj ne načrtujejo in bodo hotele zgolj usposobili za normalno delovanje. Med drugim morajo poskrbeti za vnovičen priklop vode v hotelu Arena, ki je pred mesecem dni prav zaradi tega prenehal delovati.

O tem, koliko ljudi bodo dodatno zaposlili, za zdaj še ni želel govoriti, saj trenutno še delajo natančne izračune. Prejšnji petek so v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje pripravili sestanke z nekdanjimi zaposlenimi iz ŠC Pohorje. Predstavili so jim svoje načrte in tiste, ki jih delo zanima, prosili za kontakte. V naslednjih dneh jih bodo klicali na pogovore in na podpisovanje pogodb o zaposlitvi.

Terme Maribor so bile že doslej največji ponudnik namestitvenih zmogljivosti v štajerski prestolnici, pod Pohorjem je v njihovi lasti petzvezdični hotel Habakuk, na njem pa tik ob smučiščih še hotel Bellevue.

O tem, ali jim bo uspelo kljub kratkem času v špici sezone dovolj napolniti nove zmogljivosti, Rojs pravi, da so se že avgusta s tujimi poslovnimi partnerji pripravljali na to, da napolnijo zmogljivosti na celotnem Pohorju, a zaradi negotovega statusa ŠC Pohorje takrat niso šli v marketinške akcije.

Glede na to, da so njihovi hoteli v času novoletnih praznikov že skoraj povsem polni, bodo zdaj začeli polniti tudi zmogljivosti ostalih hotelov, ki so jih prevzeli. Ob tem bodo v nadaljevanju leta sodelovali pri vsaj treh večjih projektih v mestu, kar jim bo še dodatno pomagalo zapolniti postelje.

“Z našimi hoteli v povprečju dosegamo zasedenost med 60 in 75 odstotkov, na vrhuncih pa tudi polno zasedenost, zato računamo, da bodo novi hoteli tudi nekje v tem povprečju. Točka preloma je nekje pri 65 odstotkih,” na vprašanje, kakšna zasedenost bi jim prinašala rentabilnost odločitve za najem hotelov, odgovoril Rojs.

V Termah Maribor verjamejo, da bo, potem ko bo tudi Marprom uspešno zagnal žičnice, letošnja zimska sezona rešena, dodatne zmogljivosti pa jim bodo omogočile tudi, da nagovorijo nove poslovne partnerje, ki so od njih pričakovali večje zmogljivosti, da bi z njimi lahko začeli poslovno sodelovati. Rojs je tudi potrdil, da jih po enoletnem najemu “absolutno” zanima morebitni odkup hotelov.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.