19:25, tor, 30. Apr

Nataša Ritonija prevzela vajeti razvoja Podravske regije





S 1. januarjem je štiriletni mandat za vodenje Regionalne razvojne agencije za Podravje – Maribor prevzela Nataša Ritonija.

Občine ustanoviteljice so jo potrdile soglasno.

Ob izteku lanskega leta so mestni in občinski svetniki občin Maribor, Duplek, Hoče, Miklavž na Dravskem polju, Rače-Fram in Starše potrdili imenovanje Nataše Ritonije za direktorico Regionalne razvojne agencije za Podravje – Maribor, ki je skupaj s partnerskimi institucijami nosilna institucija za razvoj Podravske regije.

Pred tem vodila OFEM

Mariborčanka Nataša Ritonija je zadnji dve leti uspešno vodila organizacijski odbor Olimpijskega festivala evropske mladine (OFEM) ter se s tem podpisala pod največji večpanožni športni dogodek v zgodovini Slovenije, s priznanjem za najbolje izveden dogodek v 30-letni zgodovini OFEM-ov.

Svojo kariero je po zaključku magistrskega študija angleščine in francoščine v Gradcu začela z vodenjem jezikovnih, dodiplomskih in magistrskih študijskih programov ter službe za mednarodno sodelovanje na Dobi. Vzporedno je zaključila magistrski študij marketinga in prodaje v Mariboru ter karierno pot nadaljevala na Pošti Slovenija v službi za strategijo in projekte. Od aprila 2019 je bila na Mestni občini Maribor odgovorna za področje mednarodnega in medmestnega sodelovanja.

Za prepoznavnost in dialog

“Zavedam se visoke stopnje zaupanja, ki sem ga deležna ob prevzemu vodenja te pomembne razvojne institucije. Agencija je s svojimi 30 leti delovanja in povezovanja 41 občin na področjih podjetništva, regionalnega in turističnega razvoja postavila trdne temelje za celovit trajnostni razvoj Podravja. To zame predstavlja veliko odgovornost in hkrati motivacijo za uresničevanje zastavljene vizije nadaljnjega razvoja tako agencije kot celotne podravske regije. Verjamem, da bom s svojimi dosedanjimi izkušnjami, skupaj s strokovnim kadrom agencije, delo in aktivnosti usmerila v še intenzivnejše regionalno, državno in mednarodno sodelovanje. Na ta način se bo povečala prepoznavnost naše organizacije, predvsem v dialogu z državnimi institucijami in ključnimi odločevalci za prihodnost naše regije,” je ob nastopu mandata poudarila Nataša Ritonija, direktorica RRA Podravje – Maribor.

Največja in najstarejša regionalna razvojna agencija v Sloveniji z novim vodstvom nadaljuje pot z jasno vizijo in cilji, ki sledijo poslanstvu za trajnostni razvoj Podravske regije ter s tem dobrobit vseh njenih prebivalcev.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.