20:26, pet, 3. Maj

Natečaj ZPM Maribor za slogane strpnosti namenjen beguncem





Zveza prijateljev mladine Maribor začenja že deveti natečaj za najboljši slogan proti nestrpnosti 100 ljudi 100 čudi. Letošnja tema nosi naslov Vsak človek je nekje tujec in se dotika predvsem begunske problematike, o kateri tudi mladi te dni veliko slišijo. Mobilni mladinski center oziroma leteči avtobus bo slogane zbiral do 9. novembra.

ZPM-Mb (2)

Mladi bodo med drugim od 8. do 20. oktobra na štirih različnih lokacijah lahko spoznali begunce, slišali njihove pripovedi, spoznali delček sirske kulture, nato pa bodo lahko zanje tudi nekaj dobrega naredili. S spodbudnimi sporočili bodo tako lahko popisali ali poslikali majice in jim jih podarili, so danes sporočili iz ZPM Maribor.

Prva delavnica bo v četrtek in petek od 13. ure potekala na Glavnem trgu v Mariboru, 12. in 13. oktobra bo leteči avtobus gostoval na Tehniškem šolskem centru, 14. in 15. oktobra v Parku mladih, nato pa še 19. in 20. oktobra v Dijaškem domu Lizike Jančar.

Organizatorji bodo slogane zbirali do 9. novembra, sprva na vseh omenjenih lokacijah v času izvajanja delavnic, ves čas pa tudi v označeni škatli v Domu ustvarjalnosti mladih na Razlagovi ulici ter po elektronski pošti info.dum@zpm-mb.si.

Najboljše slogane bodo izbrali predstavniki Društva Odnos in Slovenske filantropije, avtorje najboljših pa bodo razglasili in nagradili na zaključni prireditvi, ki bo potekala 16. novembra ob mednarodnem dnevu strpnosti.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.