14:12, pet, 3. Maj

Ne, davku na nepremičnine!





Udeleženci javne tribune “PROTI predlogu zakona o davku nan nepremičnine” so bili danes jasni in enotni z glasnim vzklikom: NE, DAVKU NA NEPREMIČNINE!

Pobudniki peticije proti predlogu davka na nepremičnine so danes predali zbrane podpise v državni zbor. V enem tednu so zbrali skoraj 58.000 podpisov. Upajo, da bo ta številka streznila vlado, da bo ustavila sprejemanje zakona. Pobudniki napovedujejo ustavno presojo in proteste, so danes med drugim pojasnili na javni tribuni predsednik upravnega odbora Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh in poslanec SLS Janez Ribič.

Nekaj glav obiskovalcev je danes strogo obsojalo vlado za gospodarsko, plitično in tudi moralno krizo. Še posebej ostro nastrojeni pa so na davek na nepremičnine. Bili so enotni, da do tega ne sme priti ter zagrozili s protesti.

Z udeleženci je bil enoten tudi poslanec SLS Janez Ribič, ki je zatrdil, da se bo boril proti davku na nepremičnine, in ostal zvest množici, ki ga je izvolila.

Predsednik upravnega odbora Obrtno – podjetniške zbornice Slovenije je na javni tribuni pojasnil: “Naj nam pustijo delati in naj vzpostavijo normalne pogoje za delo. Naj gre zakon po redni proceduri. Obrtniki želimo plačevati davke, a ne na tak način.”

zbornica peticija 7

Več o tem pa si lahko ogledate v četrtek, 14. novembra, ob 18.30, v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.