00:43, pet, 19. Apr

Ne pri SD, Vojko Flis bo kandidat Gibanja Svoboda za župana v Mariboru





Po tem, ko je bilo neuradno že večkrat omenjeno, da se bo Vojko Flis podal na letošnje lokalne volitve za župana Maribora, s podporo stranke SD. Zdaj pa se je očitno situacija malce preobrnila.

Nekdanji direktor UKC Maribor, bo kandidiral za župana, a s podporo stranka Gibanje Svoboda, to bodo sporočili na jutrišnji novinarski konferenci, ko bo v Mariboru tudi predsednik stranke Robert Golob. Vojko Flisa bo tako jutri postal kandidata Gibanja Svoboda za župana Maribora, to bi skoraj lahko ocenili kot presenečenje, saj je Flis vse do zdaj veljal za županskega kandidata Socialnih demokratov. Vemo pa, da sta na državni ravni omenjeni politični stranki glavni koalicijskih zaveznici. A očitno tako ne bo na lokalni ravni.

V SD naj bi se, kot poroča Večer, ogreli vsaj za možnost skupnega županskega kandidata, podobno, kot je primer s predsedniškim kandidatom Milanom Brglezom, a kljub intenzivnim pogovorom v tej smeri ta konec tedna vse kaže, da iz te ideje ne bo nič. Jutri bo predvidoma znano tudi kdo so kandidati na listi Gibanja Svoboda, ter nekaj drugih kandidatov, ki jih bodo podprli na lokalnih volitvah v okoliških občinah.

Kdo je Vojko Flis?

Vojko Flis je sicer slovenski zdravnik oz. kirurg, univerzitetni profesor in menedžer v zdravstvu, rojen je bil leta 1955 v Mariboru.

Diplomiral je na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani leta 1979. Specialistični izpit iz splošne kirurgije je opravil leta 1983, v letu 2011 pa je pridobil naziv doktorja znanosti. Leta 2017 je bil izvoljen za rednega profesorja kirurgije na Medicinski fakulteti v Mariboru.

Leta 1983 se je zaposlil v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, kjer je deloval kot žilni kirurg. Bil je predstojnik Oddelka za žilno kirurgijo in strokovni vodja Klinike za kirurgijo Univerzitetnega Kliničnega centra v Mariboru. Med leti 2017 in 2021 pa je opravljal funkcijo generalnega direktorja UKC Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.