08:56, sob, 20. Apr

Nekdaj priljubljena lokacija za preživljanje prostega časa v Bresternici bo znova oživela





Družba Mestne nepremičnine, katere ustanoviteljica in 100-odstotna lastnica je Mestna občina Maribor, je 20. decembra lani sklenila pogodbo o nakupu zemljišča v Bresternici, kjer je nekdaj stal Motel Jezero. Na mariborski občini so nam povedali, da so Mestne nepremičnine že plačale polovico kupnine v višini 280.000 evrov, plačilo drugega dela kupnine je po pogodbi predvideno do 20. decembra 2021.

Mestna občina Maribor je v zemljiščih videla dobro naložbo

»Terme Maribor so za zemljišča na območju nekdanjega motela Jezero že dalj časa iskale kupca. Skupaj z dejstvom, da gre za eno od med Mariborčani nekdaj najbolj priljubljenih lokacij za preživljanje prostega časa, smo v tem videli dobro naložbo in možnost za pridobitev zemljišč, na katerih bi lahko znova razvijali podobne vsebine,« so nam odgovorili na Mestni občini Maribor in dodali, da podrobnejši načrti za to območje še niso opredeljeni. Se pa zavedajo, da je območje primerno za različne dejavnosti.

V KS Bresternica-Gaj si želijo sodelovanja z občino

Govorili smo s Primožem Hedlom, predsednikom KS Bresternica-Gaj, ki nam je dejal, da so za informacijo o nakupu zemljišča izvedli v preteklem tednu. »Županu smo poslali vprašanje, kakšne so želje oz. usmeritve občine. Seznanjeni so z našimi predlogi in željami, ki trajajo že več let, še od časa preteklega župana, ko smo vztrajali, da se zemljišče odkupi. Skrbelo nas je namreč, da zemljišče ne bi šlo v privatne roke.«

»Ne želimo si nečesa, kar ne bo namenjeno vsem Mariborčanom«

Povedal nam je, da si želijo, da bi bili v KS vključeni pri sprejemanju odločitev. Gre namreč med drugim tudi za zaščiteno območje krajinskega parka Natura 2000. »Naša želja je, da se prostor nameni za šport in rekreacijo. Radi bi videli, da ta del oživi kot nekoč in da bo dostopen vsem Mariborčanom.« Sam ta prostor vidi kot idealen za popoldanski ali vikend počitek.

Veselijo se oživitve območja, ki ponuja številne možnosti

Trenutno je zemljišče zapuščeno, kar kazi videz KS. »Naša krajevna skupnost se razvija. Pešpot je vse od Maribora do Bresternice, veliko ljudi je žal sploh ne pozna. Ko bodo lahko obratovale gostilne in restavracije, bo izlet po pešpoti ob Dravi še veliko bolj priljubljen,« dodaja Hedl, ki se veseli, da bi ti območje oživelo kot nekoč: »Morda s turistično ponudbo, obnovitev minigolfa, akvarij-terarij, motorikpark, v glavnem z dejavnostmi, povezanimi s športom in rekreacijo.«

Ostanki minigolfa so vidni še danes.

Z Občino Selnica ob Dravi tečejo dogovarjanja o nadaljevanju poti

Hedl nam je povedal tudi, da so v teku dogovori z Občino Selnica ob Dravi, saj si želijo nadaljevanja pešpoti in kolesarske poti vse od Bresternice do Ruškega mosta. »Tako bi se Maribor lahko še po tej strani povezal s podravsko kolesarsko potjo,« optimistično zaključi pogovor.

Na sprehodu ob Dravi bodo uživali tudi najmlajši.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.