07:39, tor, 30. Apr

Neodgovorna kršitelja odvrgla smeti in živalske ostanke v naravni spomenik





V  torek,  2.  6.  2020,  sta  policista  v Brezju v Mariboru, med kontrolo Ptičjega  gozda,  Gaj  – ornitološki naravni spomenik, naletela na odvržene odpadke, med katerimi so bila oblačila, plastična embalaža, elektronika, ostanki živali – najverjetneje ovce in podobno.

Vir: PU Maribor

Z zbiranjem obvestil in ogledom odvrženih smeti sta policista ugotovila, da sta odpadke odvrgla dva prebivalca Maribora. O  najdbi  živalskih ostankov so obvestili veterinarsko higienično službo,
in Medobčinski inšpektorata, ki je o smeteh obvestil pristojno podjetje, ki bo (je) območje počistila in odpadke odpeljala.

Zoper  oba  kršitelja  bodo  podali predlog drugemu prekrškovnemu organu za uvedbo  postopka  o  prekršku,  zaradi  kršitve  Uredbe o odpadkih (ker sta odpadke  odvrgla  v naravnem okolju in z njimi nenadzorovano ravnala) in po Zakonu  o  veterinarskih  merilih  skladnosti  (ker z živalskimi stranskimi proizvodi  nista  ravnala  in  jih  skladiščila v skladu z določili zakona, temveč  sta jih odvrgla v naravnem okolju). Verjamemo, da jima bo pristojni prekrškovni  organ,  zraven predpisane globe, naložil tudi plačilo stroškov odstranjevanja tako odvrženih odpadkov.

Druge novice

Comment

  • Zorica VALCL

    5 junija, 2020

    Kot prvo naj oba sama to svinjarijo odpeljeta tja kamor sodi.Oba tudi strogo kaznovati,če ju ni možno oglobiti,pa z nekaj ur javnih del.Dela dovolj,le videti ga je potrebno.Glede na to,da sta v naravo pripeljala vso to kramo,bi bilo zanimivo pogledati njuno prebivališče,bojim se,da bi imeli kaj videti.Normalni zavedni državljan tega ne bi storil,morda bi bilo dobro tudi njune možgane malo presvetiti.

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.