16:59, pet, 3. Maj

Nesoglasja med SK Branik in Marpromom





Te dni je dvignil precej prahu domnevni spor med predstavniki Smučarskega kluba Branik in javnega podjetja Marprom. Prvi drugim očitajo (najmanj) nepripravljenost na dialog, drugi prvim pa, da se ne držijo dogovorov in obnavljajo stare prakse.

51. zlata lisica soboto (31)

Direktor Marproma Bernard Majhenič trdi, da jim SK Branik skupno dolguje nekaj več kot 117 tisoč evrov, od tega naj bi bilo nekaj več kot 70 tisočakov neporavnanih stroškov za Zlato lisico. Rok za plačilo se je iztekel včeraj, ko naj bi predsednik kluba Boštjan Tancer zagotovil, da bodo plačali 55 tisočakov stroškov elektrike. Danes ob 10h dopoldne na Marpromu tega plačila še niso prejeli, so pa predstavnike medijev seznanili s sporočilom za javnost. Zapisali so “sodelovati in ne razdvajati“. Med drugim pojasnjujejo: “s podtikanji, pritiski na politične odločevalce, iskanjem bližnjic in izsiljevanjem ne želimo imeti opravka in se od takšnih dejanj strogo distanciramo.

51. zlata lisica soboto (18)

Predsednik SK Banik Boštjan Tancer naj bi namreč za mediacijo pri reševanju spora prosil celo župana Andreja Fištravca. Na včerajšnji tiskovni konferenci je sicer pojasnil, da so pripravljeni plačati 55 tisočakov, ker ta del dolga ocenjujejo kot nesporen. Do skupnih stališč pa naj ne bi prišli pri seštevku opravljenih ur dela s teptalnimi stroji. “Razlika je predvsem v količini opravljenega dela s strani njihovih delavcev oz. podizvajalcev… koliko ur se je za potrebe Zlate lisice na stadionu uporabljajo teptalne stroje.” Tancer ob tem vztraja, da se želijo o dolgovih pogovoriti “za štirimi stenami“, a Majhenič poudarja, da so se dovolj pogovarjali oz. da ne morejo “barantat, tako kot lahko barantajo oni“. Četudi so delali na istem bregu (saj so podpisali dogovore) torej ostajajo vsak na svojem. Pričakovati je tožbo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.