09:05, tor, 30. Apr

Nesreča jamarja, njegovo življenje naj ne bi bilo ogroženo: Teče reševalna akcija





Nekaj pred 18. uro danes popoldne se je pri spuščanju v eno od jam na območju Kočevja, natančneje v jamo pri Jelen brdu na območju Gotenice, poškodoval jamar. Po prvih podatkih ljubljanske policijske uprave je padel okoli šest metrov v globino, a njegovo življenje ni ogroženo. Reševalci so že sprožili akcijo, ki naj bi potekala vso noč.

Vodja intervencije Damijan Šinigoj je za portala 24ur.com in N1 povedal, da se je njegova ekipa okoli 21. ure začela spuščati v jamo, a se do poškodovanca še ni uspela prebiti.

Jamar naj bi padel med spuščanjem in obležal na globini okoli 140 metrov. Moški naj bi si med padcem poškodoval zapestje in rebra ter naj bi težko dihal. Skupina, s katero je bil v jami, mu je ob padcu nudila prvo pomoč, je dogajanje povzel portal.

Za N1 je Šinigoj dejal, da bo v jamo kmalu odšel tudi zdravnik, ki bo poškodovanca pregledal in se odločil o nadaljnjih ukrepih. Jamar je po Šinigojevih besedah tako potolčen in v takih bolečinah, da ne bo mogel sam plezati.

Šinigoj je dejal, da bo intervencija zagotovo potekala vso noč, saj bodo morali ozka grla jame med reševanjem morda tudi širiti. V jami vzpostavljajo tudi jamarski telefon, ki bo omogočil lažji prenos informacij.

Policisti medtem nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka.

Jama pri Jelen brdu je po podatkih katastra jam, ki jih povzemajo na 24ur.com, dolga 518 metrov in globoka 192 metrov.

vir: sta

Druge novice

Comment

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.