20:29, čet, 2. Maj

Nesreča na bazenu: 5-letnika na plavalnem tečaju morali oživljati





Metropolitan poroča o težkem dogodku, ki se je pripetil v občini Hrastnik.

Njihova bralka jim je povedala, da je njen 5-letni sin od septembra enkrat tedensko obiskoval šolo plavanja na hrastniškem bazenu. “Bil je v skupini neplavalcev, kjer so otroci stari od 4 do 6 let. Tečaj poteka 1-krat tedensko v popoldanskem času in traja eno uro, tečaj pa vodita dva vaditelja. Na dan nesrečnega dogodka, 24. januarja, je bilo v skupini 9 otrok,” navaja Metropolitan.

10 minut pred koncem tečaja je možu dejala, naj ga gresta pogledati skozi okno. V tistem trenutku je videla, da pri bazenih ni nikogar. Mož je videl, da nekoga oživljajo. Mamica je tekla na recepcijo, v garderobo, njenega sina ni bilo nikjer.

“Priteče oče plavalne kolegice mojega sina in tečem za njim na bazen, kot da sem potrebovala nekoga, da me spremlja do tega grozovitega mesta … Vmes zaslišim jok. Preseka me. Stisne me v srcu. Sedaj vem, da je on. To je moj sin, to je njegov jok. Vržem se na kolena in ‘ga potiškam’. Povem mu, da bo vse v redu, da je mamica tukaj. Ta čas je bil pri njemu že njegov ati,” opiše za Metropolitan.

Pretresena dečkova mama je bila začudena, ko je od kopalcev izvedela, da sta otroka iz bazena rešila obiskovalca. Odpeljan je bil v celjsko bolnišnico. K sreči je bilo njegovo stanje prihodnji dan stabilno. Zbolel je za bakterijsko pljučnico, zaradi bazenske vode, ki je prišla v pljuča.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.